Βουβός ο πόνος στις Αρχάνες, καθώς το χωριό αποχαιρετά την Κατερίνα Καναβάκη, την 37χρονη μητέρα η οποία, μολονότι δεν γνώριζε μπάνιο, δεν δίστασε να βουτήξει με αυταπάρνηση στη θάλασσα για να σώσει τον γιο της και την κόρη του συντρόφου της Βενιζέλου Στρατάκη, στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί λένε αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Κατερίνα.

Στον κατάμεστο ναό της Παναγίας, όπου ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία, ο ηλικιωμένος πατέρας της 37χρονης δεν άντεξε και κατέρρευσε. Τραγική φιγούρα και η μητέρα της Κατερίνας, η οποία «ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά» πάσχοντας από νευροεκφυλιστική νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης στη Ροδιά, σύσσωμο το χωριό, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη, τον σύντροφο της Κατερίνας, που επίσης δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να πέσει στη θάλασσα, όταν είδε την κόρη του και τον γιο της φίλης του να παρασύρονται από τα ρεύματα. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου για τον Δεκαπενταύγουστο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών.

Ο Βενιζέλος και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν ιδιαίτερα και είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν.

Πριν από λίγα χρόνια, οι γονείς του Βενιζέλου Στρατάκη είχαν χάσει ακόμη ένα παιδί, τον Κώστα, σε τροχαίο δυστύχημα. 

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης