Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 07:11
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το κέντρο της Αθήνας

Το σχέδιο θα μπορούσε να είχε την κωδική ονομασία «ΚΑΘΑΡΗ ΑΘΗΝΑ» και θα παρέπεμπε στο όνομα υποψήφιου συνδυασμού για τον δήμο της πρωτεύουσας. Πρόκειται όμως για το σχέδιο της ηγεσίας της αστυνομίας για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Αθήνας και ιδιαίτερα του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί μεγάλο βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές. «Έχουμε οριοθετήσει το πεδίο δράσης μας, το οποίο ξεκινά από την οδό Χαριλάου Τρικούπη και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών» λέει ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι πλατείες Αμερικής, Κολιάτσου, ο Άγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια, η Κυψέλη είναι οι περιοχές όπου η αστυνόμευση θα αλλάξει. Στόχος της ηγεσίας της αστυνομίας είναι να «καθαρίσει» η πόλη από τη διακίνηση ναρκωτικών και από κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά.

«Ξέρουμε ότι όταν ''ενοχλείς'' την παρανομία, αλλάζει δρόμο και μετακινείται σε άλλο σημείο, αλλά είναι πολιτική βούληση και εντολή να ξαναπερπατήσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στους δρόμους» λέει αξιωματικός που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον σχεδιασμό. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν «χαρτογραφήσει» συγκεκριμένους δρόμους όπου καταγράφεται πιο έντονη εγκληματικότητα και εκεί θα δοθεί βάρος αλλά και ειδικές οδηγίες.

Με την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τη συνεχή κίνηση στα στενά των περιοχών αυτών, οι επιτελείς της αστυνομίας εκτιμούν ότι το «έγκλημα» δεν θα έχει… χώρο να «αναπνεύσει». Στις σκέψεις των επιτελών είναι να χρησιμοποιηθούν, ακόμα και σε σχεδόν μόνιμη βάση, και οι λεγόμενοι «πάνθηρες», η νέα ομάδα αστυνομικών δηλαδή με τη μαύρη στολή, που μετακινούνται με ειδικό βαν και μέχρι τώρα είχαν παρουσία σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως η Ακρόπολη και το Σύνταγμα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος της Αθήνας φαίνεται ότι εκπέμπουν στο «ίδιο μήκος κύματος», καθώς μετά την αστυνομία θα ακολουθήσει και η «παρέμβαση» των συνεργείων του δήμου που θα αναλάβουν δράση να διώξουν το… γκρίζο χρώμα των περιοχών και να τις κάνουν πιο καθαρές.

«Αφορά σε χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν είναι δυνατόν να ζουν σε υποβαθμισμένες συνθήκες και με παντελή έλλειψη αισθητικής γύρω τους» λέει στο zougla.gr άνθρωπος του Δήμου της Αθήνας που γνωρίζει το σχέδιο παρέμβασης.

Zougla Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, 08:05