«Κούρεμα» τόσο στα αναδρομικά που θα καταβληθούν σε δόσεις όσο και στις αυξήσεις αποδοχών που προκύπτουν για τους ενστόλους από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητεί τη χρυσή τομή όσον αφορά την τύχη των επικουρικών ταμείων των ενστόλων και το εφάπαξ που λαμβάνουν, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο και πρέπει να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για τη συγχώνευση όλων των επικουρικών στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο θέματα εξετάστηκαν χθες στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη. Οσον αφορά το Ασφαλιστικό, στις αρχικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προβλεπόταν η μεταφορά της εποπτείας του ταμείου τους από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση ώστε να παραμείνει ο κύριος φορέας ασφάλισης ως έχει και τα επικουρικά να μεταφερθούν στο ενιαίο επικουρικό Ταμείο. Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ, η κυβέρνηση θα τους προτείνει δύο λύσεις. Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είτε να επιλέξουν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είτε να συστήσουν δικό τους επαγγελματικό Ταμείο. Αντιστοίχως οι λιμενικοί είτε να μεταφερθούν στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού είτε να συστήσουν κι εκείνοι επαγγελματικό Ταμείο.

Στο μέτωπο των αποδοχών τους μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να τους γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται εντός του φθινοπώρου και αφού τεθούν υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Έθνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης