Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί στις ελληνικές Αρχές για το ενδεχόμενο μη προγραμματισμένων, αιφνιδιαστικών συγκεντρώσεων και επιθέσεων αύριο Κυριακή, όπως η συμπλοκή που συνέβη νωρίτερα σήμερα 5/12 στο Αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή σε συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κανένα σημείο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υλοποίηση του αστυνομικού σχεδιασμού θα χρησιμοποιηθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί. Από αέρος θα εποπτεύουν drones και ελικόπτερα ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και οι Αίαντες, τα οχήματα ρίψης νερού, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αν κριθεί αναγκαίο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει έγκαιρη εγκατάσταση δυνάμεων της αστυνομίας σε χαρακτηρισμένα ως «κόκκινα» σημεία, όπως στο σημείο δολοφονίας Μεσολογγίου και Τζαβέλα, τα Προπύλαια, η πλ. Κλαυθμώνος, τα Χαυτεία, η πλ. Κάνιγγος, όπου έχουν γίνει κάποια καλέσματα συγκεντρώσεων, ενώ σε επιτήρηση θα βρίσκονται Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Σχέδιο δύο τετραγώνων 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής.

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για τον λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Κλείνουν έξι σταθμοί του Μετρό την Κυριακή με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Κλειστοί θα είναι αύριο Κυριακή, από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά θα λειτουργήσει το Τραμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης