Στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις Ελληνικές φυλακές, υπήρξε σήμερα σχετική συνάντησης των αρμοδίων φορέων.

Ειδικότερα, σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η υποστήριξη του έργου της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εκπονεί μελέτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την μία πλευρά εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης και από την άλλη Έλληνες εκπρόσωποι των φορέων του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και των ελεγκτικών αρχών (κοινοβουλευτικοί, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, επιστήμονες, διευθυντές φυλακών, Συνήγορος του Πολίτη, αστυνομία) καθώς και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιουργεί την απαραίτητη ασφαλιστική δικλείδα ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνει η ηγεσία του υπουργείου και η Κυβέρνηση να βρίσκονται σε αρμονία με το πνεύμα και το γράμμα των θεσμικών κειμένων και των προτάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιος Φυτράκης, στην ομιλία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τριετή συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής.

«Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών είναι για μας πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αντεγκληματικής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης (προγράμματα εκπαίδευσης, απεξάρτησης, αθλητισμού, πολιτισμού, επιμόρφωσης προσωπικού), που αλλάζουν τον προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία του σωφρονιστικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του «Στρατηγικού Σχεδίου για το Σωφρονιστικό Σύστημα 2018-2020» του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ η εν λόγω δράση καθώς και η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις Ελληνικές φυλακές, χρηματοδοτούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης