zougla newsroom

Ναρκωτικά από το παράθυρο πετούσε ένας από τους συλληφθέντες των δυο συμμοριών που εξάρθρωσε η αστυνομία και είχαν σαν… ορμητήρια το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας αλλά και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένας από τους δεκατέσσερις συλληφθέντες θέλοντας να… ελαφρύνει την θέση του προσπάθησε να ξεφορτωθεί ποσότητες ναρκωτικών που είχε στο διαμέρισμα του. Ωστόσο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν «στήσει» καλά την επιχείρηση και σχεδόν είδαν τα ναρκωτικά να πέφτουν μπροστά στα πόδια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας είχε μετατραπεί σε υπαίθριο μαγαζί πώλησης ναρκωτικών. «Η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει και το γεγονός ότι τα σχολεία τον τελευταίο χρόνο έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά, βοηθούσε τα μέλη της συμμορίας να δίνουν εκεί τα ραντεβού με τους χρήστες» λέει αστυνομικός που παρακολουθούσε τους νεαρούς, λίγο πριν τους περάσει χειροπέδες. Το κύκλωμα είχε τσιλιαδόρους γύρω γύρω από το σχολείο, είτε μέσα σε αυτοκίνητα είτε με μηχανάκια ενώ πολλές φορές είχαν την δυνατότητα να κάνουν και… delivery ναρκωτικών στους πελάτες τους. «Διακινητές και πελάτες πολλές φορές δεν έρχονταν σε επαφή καθώς έκρυβαν τα ναρκωτικά σε κάποια ζαρντινιέρα ή σε κάποιο δέντρο μέσα στο σχολείο» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας είχε κάνει ορμητήριο η συμμορία των ναρκεμπόρωνΗ έρευνα που έγινε εδώ και περίπου έναν χρόνο για τις δυο συμμορίες έφερε πολλά στοιχεία στο φως. «Είναι εντυπωσιακά τα κέρδη που είχαν οι δυο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα μέλη θέλησε να… επενδύσει αγοράζοντας μια καφετέρια στην περιοχή του Γαλατσίου» λέει στη «Ζούγκλα» αξιωματικός της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, «το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον 309.000 ευρώ». Σε μια από τις συνομιλίες τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι… λεφτά υπάρχουν.

ΜΕΛΟΣ 1: Ρε φίλε, εσύ αυτά τα 7750 από πού θα τα πάρεις ρε μπρο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΕΛΟΣ 2: Ρε μπρο, άκουσε με. Εγώ στην ουσία θα σε ξεχρεώνω ρε φίλε από τους πλιένιδες. Να τους δίνω πράγματα και από τα δικά μου κέρδη θα σου ξεχρεώνω και από εκεί. Κατάλαβες;

ΜΕΛΟΣ 1: Τι λες ρε μαλάκα, σοβαρά;

ΜΕΛΟΣ 2: Εγώ ρε φίλε δεν έχω κάπου να τα χαλάσω ρε μπρο.

ΜΕΛΟΣ 1: Δηλαδή αυτά τα λεφτά στην ουσία υπάρχουν; Θες να μου πεις ότι θα τα βγάλετε από τα λεφτά από το κέρδος που θα βγάλετε τώρα; Ρε φίλε από το κέρδος σας;

ΜΕΛΟΣ 2: Δεν ξέρω ρε μπρο. Σε αυτό δεν το ξέρω αυτό. Εγώ ακόμα δεν το έχω μιλήσει με τον Σ…. Αν υπάρχουν ή όχι αυτό είναι το θέμα; Δεν νομίζω να μην υπάρχουν. Θα υπάρχουν προφανώς ρε φίλε για να το συζητάμε αυτό το πράγμα.

ΜΕΛΟΣ 1: Ωραία ρε φίλε

Εκτός από τα ναρκωτικά που εντόπισαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων, ηλικίας από 20 έως 44 ετών, βρήκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι κρότου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όπλα τα είχε ένα από τα περιφερειακά μέλη της συμμορίας και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες.

Τα ναρκωτικά που εντόπισαν οι αστυνομικοί από τη δράση της συμμορίαςΝα σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί 14 μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή 2 υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων, είτε από την Αλβανία. Η πρώτη υποομάδα, που ήταν οκταμελής χρησιμοποιώντας ως βάση σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα, με 6 μέλη, χρησιμοποιώντας ως βάση το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης