Συνολικά 535 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, έπειτα από εντολή του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Πέραν αυτού, ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Γιάννη Δραγασάκη σημειώνει ότι η κατάργηση ειδικών φορολογικών προνομίων για νομικά πρόσωπα που κατέχουν ακίνητα και η αύξηση του ειδικού φόρου από 3% σε 15% το 2010 είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 469 μεταβιβάσεις ακινήτων προς φυσικά πρόσωπα, «που απέφεραν ποσό φόρου μεταβίβασης ανερχόμενο στα 19 εκατομμύρια ευρώ περίπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης επαναλαμβάνει ότι «στο πλαίσιο του φορολογικού ελέγχου εξωχώριων εταιρειών της χώρας, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν καταγραφεί συνολικά 6.575 αλλοδαπές εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων στην Ελλάδα και έχουν προτεραιοποιηθεί και δρομολογηθεί για έλεγχο στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα μέχρι την 27.6.2013 διαθέσιμα στοιχεία, 315 υποθέσεις, εκ των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 34 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί συνολικά 40.068.785,61 ευρώ».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης