Δ.Κ.

Κυριακή απόγευμα και οι δύο παιδίατροι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας δουλεύουν ασταμάτητα ακούγοντας τις καρδούλες των παιδιών και την αναπνοή τους. Στα επείγοντα περιστατικά το αδιαχώρητο ,στους διαδρόμους του νοσοκομείου της κακομοίρας από παιδιά και γονείς που καταριόντουσαν τη μαύρη μοίρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υποδοχή η κυρία μπροστά από τον υπολογιστή  το πρώτο πράγμα που έλεγε για να καθησυχάσει τις τρομαγμένες μητέρες που είχαν στην αγκαλιά τους τα παιδιά ήταν ότι η αναμονή δεν θα είναι μεγάλη.

Μάλιστα για να μην κουράζεται να το επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια  το έγραψε στο τζάμι του γραφείου. Πέντε άτομα σε ένα σημείο για να λένε στους γονείς ότι αργά ή γρήγορα θα εξυπηρετηθούν .

«4 ΏΡΕΣ» ΑΝΑΜΟΝΗ. Η ώρα περνούσε ,το σύστημα είχε κολλήσει γιατί υπήρξαν και δύο έκτακτα περιστατικά ,ένα από Εύβοια με ένα παιδάκι που έδινε τον αγώνα του, και όποιος αντέξει. Η ασφάλεια του νοσοκομείου προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη ,αφήνοντας στα επείγοντα μόνο εκείνους που είχαν σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Αν ήξερα ότι θα περίμενα τόσες ώρες θα πήγαινα σε ένα ιδιωτικό κι ας πλήρωνα»μονολογούσε ένας πατέρας που έβλεπε τον πεντάχρονο γιο του να μην  μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

«Πάμε ,πάμε να φύγουμε,θέλει τέσσερις ώρες ,είναι απίστευτο» είπε μια καλοντυμένη κυρία και μαζί με το σύζυγο και το κοριτσάκι τους όπου φύγει- φύγει.

Τρεις ώρες αργότερα, γύρω στις εννιά το βράδυ μια νέα έκπληξη περίμενε μικρούς ασθενείς και τα μεγάλα παιδιά του τα συνόδευαν.

«5 ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ» ήταν η νέα ανάρτηση. Εκεί παραλίγο να χυμήξουν κάποιοι να κατεβάσουν το φωτεινό σηματοδότη προτεραιότητας.

Ούτε καν έξι ώρες. Κι όμως οι περισσότεροι περίμεναν και περίμεναν και περίμεναν. Όταν δεν έχεις  μαντηλάκι να κλάψεις τι είναι ένα εξάωρο έξω από δημόσιο νοσοκομείο.

Θα κλείσουμε αισιόδοξα και θα δώσουμε συγχαρητήρια στο διοικητή του νοσοκομείου γιατί τουλάχιστον οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι με παιδικές ζωγραφιές κάνουν πιο ευχάριστη την αναμονή στους χώρους της υπομονής. Την επόμενη φορά θα πρέπει να τον καλέσουν οι γονείς για του πουν επιπροσθέτως : ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ» Και μην καλέσει Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο του τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Με τις υγείες σας….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης