Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, Βουλευτών, σχεδόν του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχων από όλη την Κεντρική Μακεδονία, Ιεραρχών, εκπροσώπων των Αρχών και των φορέων της περιοχής, εργαζομένων της Περιφέρειας και πλήθους κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο κ. Τζιτζικώστας, με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του νέου κτιρίου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Καλωσορίζοντας τον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά: «Σας υποδεχόμαστε με βαθιά αισθήματα σεβασμού, τιμής και χαράς. Σας καλωσορίζουμε εδώ, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ειδικότερα στη δυτική Θεσσαλονίκη, έναν τόπο που υποδέχτηκε τους ξεριζωμένους Έλληνες, από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, έναν τόπο με πολύ άξιους και ικανούς ανθρώπους, στον οποίο η Ορθοδοξία έχει βαθιές ρίζες, δυναμικό παρόν και φωτεινό μέλλον».
Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αποδοχή της πρόσκλησης να εγκαινιάσει το νέο κτίριο, τονίζοντας ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί 17 αιώνες αποτελεί το θρησκευτικό μας λίκνο. Στο πρόσωπό σας συμβολίζονται αιώνες διαδρομής του γένους και της Εκκλησίας μας. Υπήρξατε ένας από τους πρώτους, διεθνείς ηγέτες, που μετέφεραν το μήνυμα της διάσωσης του περιβάλλοντος και διακήρυξαν την αναγκαιότητα του. Είσαστε η σταθερή, διαχρονική ειρηνική και ευρωπαϊκή φωνή στην Τουρκία, παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις. Με το σπουδαίο έργο σας, είσαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια, τα παιδιά, τους νέους, τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Βρίσκεστε στην κορυφή ενός θεσμού, που αποτελεί την Κιβωτό αξιών».

Αναφερόμενος στο νέο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι άρχισε να κατασκευάζεται από την τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε μετά το 2010 και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η λειτουργία του κτιρίου έχει ήδη ξεκινήσει, με την τελευταία μετεγκατάσταση υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να λαμβάνει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο. «Κρίναμε όμως σκόπιμο, εν όψει των περιφερειακών εκλογών και της προεκλογικής περιόδου που βρισκόταν στο ξεκίνημά της, να μην τελέσουμε τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου εκείνη την εποχή, σεβόμενοι πλήρως τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε προεκλογική διαδικασία, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, χωρίς εξαιρέσεις», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης