Στους πρόποδες της Πάρνηθας βρίσκετε ένας γίγαντας από τσιμέντο με τεράστιες φθορές στο σκελετό του καθιστώντας το κτίριο ερειπωμένο και σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Κάποτε σε αυτό το κτίριο στεγαζόταν το κέντρο έρευνας τεχνολογιών του Ελληνικού Στρατού. Όμως με το σεισμό του 1999 υπέστη σοβαρές βλάβες θέτοντας το σε αχρηστία .

Είκοσι χρόνια πριν στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999 και ώρα 14:57 ολόκληρη η Αθήνα σείστηκε συθέμελα από τον ισχυρότερο και φονικότερο σεισμό των τελευταίων χρόνων. Ένας υπόκωφος θόρυβος ηταν το έναυσμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κόπηκε το ρεύμα και τα κτίρια άρχισαν να πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός της Πάρνηθας ειχε ένταση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και άφησε πίσω του 143 νεκρούς τουλάχιστον 700 τραυματίες και 40,000 άστεγες οικογένειες .Ο σεισμός αν και οχι ιδιαίτερα ισχυρός και με συνολική διάρκεια 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε πολλές ζημιές στην Αθήνα με επίκεντρο 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης ,ανάμεσα στις Αχαρνές και τον Εθνικό δρυμό Πάρνηθας….

Το 1985 η στρατιωτική υπηρεσία του ΚΕΕΘΑ μεταστεγάστηκε τότε στις νέες εγκατάστασής στη περιοχή της Αμυγδαλέζας του δήμου Αχαρνών .Το 1992 με απόφαση του ΥΕΘΑ υπήχθη στη διεύθυνση έρευνας και πληροφορικής του γενικού επιτελείου στρατού αλλάζοντας το όνομα του σε “Κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στρατού.

Ο Εγκέλαδος τάραξε τοσο πολυ τα θεμέλια του κτιρίου όπου έκοψε σχεδόν ολες τις κολόνες στήριξης του με αποτέλεσμα να κριθεί ασύμφορη οικονομικά η υποστύλωση του, όλο το ευαίσθητο και απόρρητο υλικό που υπήρχε στο εσωτερικό του μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο μαζί με την στρατιωτική υπηρεσία που στέγαζε.Το κτίριο που κάποτε στέγαζε το Κ.Ε.Τ.Ε.Σ βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο που προκάλεσε τον σεισμό του 1999 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια απλή περιήγηση στο εσωτερικό είναι εμφανή τα σημάδια που δέχτηκε το κτίριο ,οι ρωγμές σε κολόνες και ετοιμόρροποι τοίχοι προδίδουν την στρέβλωση που έχει δεχτεί ο σκελετός του καθιστώντας το κτίριο σχεδόν ετοιμόρροπο.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο των Up Drones στο idrones.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης