Το «φάντασμα» του Παναγιώτη Κουρουμπλή ως υπουργού Ναυτιλίας σε συνάρτηση με το προσωπικό «ρουσφέτι» σε όφελος του γνωστού εφοπλιστή ο οποίος διαθέτει περιουσία στον κόλπο της Ζωγεριάς στις Σπέτσες, πλανάται ακόμα πάνω από το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο τώρα καλείται να συμαζέψει τα ασυμάζευτα.

Πρόκειται για το περίφημο ΦΕΚ το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πολλούς ταξιδιώτες όλων των κατηγοριών που προσβλέπουν σε μία βόλτα στις Σπέτσες και ιδιαίτερα στον κόλπο της Ζωγεριάς όπου βρίσκουν απάγκιο για τα σκάφη τους αλλά και ένα καλό και νοικοκυρεμένο, όσο και φιλόξενο, μαγαζί στην παραλία για να ξαποστάσουν. Το ΦΕΚ αυτό είχε εκδοθεί από τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και απαγόρευε σε σκάφη αναψυχής να αγκυροβολήσουν στον κόλπο αυτόν, όπως έκαναν δεκάδες χρόνια τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρουσφέτι αφορά στην παρακείμενη μεγάλη ιδιοκτησία του επιχειρηματία κύριου Λασκαρίδη, ο οποίος προφανώς επιθυμεί να ιδιοποιηθεί όλον τον αιγιαλό του κόλπου της Ζωγεριάς. Αντίστοιχο ΦΕΚ είχε εκδοθεί από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και για τον κόλπο της Βουλιαγμένης στην Αττική, αλλά αποσύρθηκε μετά από την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής αυτής. Στη Ζωγεριά όμως των Σπετσών φαίνεται πως κάνουν κουμάντο μεγάλα συμφέροντα και το ΦΕΚ παρέμεινε. 

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας κύριος Πλακιωτάκης είναι απόλυτα ενήμερος πλέον για το τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί των Σπετσών. Καλείται λοιπόν να συμαζέψει τα ασυμάζευτα προκειμένου να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα η νέα ηγεσία του υπουργείου και δια μέσου αυτής η νέα κυβέρνηση της χώρας. Το ζήτημα είναι ότι χάνεται άλλη μια τουριστική σεζόν χωρίς λόγο και αιτία, παρά μόνον για να ικανοποιηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του zougla.gr για το σκάνδαλο του κόλπου της Ζωγεριάς, για να γίνει κατανοητό το πως η αυθαιρεσία μπορεί να κυριαρχήσει σε αυτόν τον τόπο, αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι αποδέκτες-υπουργοί, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης