Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας καθώς αφέθησαν ελεύθεροι πέντε κατηγορούμενοι που έδιναν πλαστά διπλώματα οδήγησης. Στην υπόθεση είχε προκύψει ότι εμπλέκονται και κάτοικοι άλλων περιοχών και εκτός Φθιώτιδας.
Τον περασμένο Ιούνιο, η έρευνα των αδιάφθορων είχε φέρει την υπόθεση στην δικαιοσύνη και τότε είχαν κληθεί να απολογηθούν 15 άτομα.Οι πέντε από αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι . Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης στη Λαμία, τον πρώην ιδιοκτήτη της ίδιας σχολής και τρεις υπαλλήλους της διεύθυνσης μεταφορών από τη Λαμία και τη Λοκρίδα.

Οι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι καθώς ο καιρός πέρασε και άσκησαν αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης τους με περιοριστικούς όρους ζητώντας την αποφυλάκισή τους.Παρά το γεγονός ότι ο κύριος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα αυτό, η ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας είχε αντίθετη άποψη και εξέδωσε νέα διάταξη διατάσσοντας την αποφυλάκιση και των πέντε κατηγορουμένων.

Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της σχολής Αθανάσιος Τσαντηλας μεταξύ των άλλων επισημαίνει τα εξής:

«Αμέσως μετά την έκδοση της ανωτέρω διάταξης είχα δημοσίως δηλώσει ως συνήγορος υπεράσπισης του ότι κάθε δικαστική κρίση είναι σεβαστή, πλην όμως είχα από τότε επισημάνει ότι η υπόθεση διερευνάται και η δικογραφία εξελίσσεται οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υποδεχόμαστε, λοιπόν, σήμερα τη νέα αυτή δικαστική κρίση με τον ίδιο σεβασμό αλλά και με έντονο το αίσθημα μιας πρώτης σημαντικής νομικής δικαίωσης του αληθούς δικαστικού μας αγώνα κατά την εξελισσόμενη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Πηγή: tvstar.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης