Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνταξιούχους και τους αγώνες τους μετά και το περιστατικό με τη ρίψη χημικών εναντίον τους, εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΘ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτεταμένη χρήση χημικών από αστυνομικούς των ΜΑΤ ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους συνταξιούχους που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στις συντάξεις και το νόμο Κατρούγκαλου 4387, που -όπως υποστηρίζουν- θα φέρει την ταφόπλακα στις επικουρικές συντάξεις.

Η κυβέρνηση, που προεκλογικά είχε δεσμευτεί σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ, τώρα διαψεύδει με τον πιο θλιβερό τρόπο τις δικές της προτάσεις, αποδεικνύοντας την αδυναμία της να υλοποιήσει έστω και μια από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες με τους συνταξιούχους να πνίγονται στα δακρυγόνα και να απωθούνται, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα τους. Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και των δηλώσεων περί “κατάργησης κάθε χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων” τα λόγια είναι περιττά και δεν πείθουν πια κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πάγιο στις θέσεις του, τονίζει πως το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και κάθε προσπάθεια να εμποδιστεί θα μας βρίσκει πάντα απέναντι. Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράσταση του στους συνταξιούχους και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, ζητώντας να σταματήσουν επιτέλους οι πολιτικές που εξαθλιώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης