Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν τα παιδιά του «Δημήτρειου» μαζί με τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εθελοντές της Le Monde, που μαγειρεύουν καθημερινά εδώ και 6 χρόνια με αγάπη και αφοσίωση για όλα τα παιδιά του «Δημήτρειου», παρασκεύασαν την βασιλόπιτα ενώ τα παιδιά αυτοδημιούργησαν, αναλαμβάνοντας τη διακόσμηση της πίτας.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, ευχήθηκε καλή και τυχερή χρόνια σε όλα τα παιδιά με υγεία και πρόοδο. «Είναι μεγάλη μου τιμή που σήμερα βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και αγάπη. Να συνεχίσετε όλοι εσείς που εργάζεστε στο «Δημήτρειο» και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να προσφέρετε ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Το έργο που τελείται καθημερινά είναι αξιοθαύμαστο», δήλωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο για την παρουσία του και τόνισε: «Προσπαθούμε να βρισκόμαστε καθημερινά πλάι στα παιδιά και τις οικογένειες που μας έχουν ανάγκη. Το «Δημήτρειο» φροντίζει καθημερινά 60 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, τα οποία έρχονται εδώ μετά το σχολείο, τρώνε το μεσημεριανό τους, διαβάζουν και συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτό που καταφέραμε με τη δημιουργία του «Δημήτρειου» είναι να γίνουμε μια δεύτερη οικογένεια για όλα αυτά τα παιδιά, αγκαλιάζοντας τα από την πρώτη μέρα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Τα παιδιά, μαζί με τον δάσκαλο του El Sistema Greece που τα διδάσκει εβδομαδιαία μουσικά όργανα και φωνητική, χάρισαν σε όλους όσους παρευρέθηκαν εκεί μια μικρή συναυλία, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στο βιολί και την τρομπέτα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης