Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει την Πέμπτη  ποιοι θα είναι οι εισαγγελείς που θα επανδρώσουν τη νέα ενοποιημένη, υπερ-Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

 Επικρατέστερος για τη θέση του επικεφαλής της νέας εισαγγελικής αρχής, θεωρείται  ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος  υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Σε αυτόν, όπως φαίνεται, θα χρειαστεί να παραδώσει τον «καυτό» φάκελο της Novartis  μαζί με τις υπόλοιπες δικογραφίες που είναι στο γραφείο της,  η μέχρι σήμερα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο , στο τμήμα αυτό  θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς Εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης