Η μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έβγαλε πολλά λαβράκια αναφορικά με τη δράση κακοποιών στοιχείων μέσα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, αλλά και τις σχέσεις τους ακόμα και με ένστολους, όπως η δόκιμη αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε είκοσι δύο συλλήψεις, μεταξύ αυτών και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός που παρά την αστυνομική οικογένειά της, ήταν και ο πατέρας της αστυνομικός πριν φύγει από τη ζωή και την θέρμη της να μπει στο Σώμα, αφού έδωσε και δεύτερη φορά εξετάσεις μετά την πρώτη της αποτυχία λειτουργούσε σαν τον λύκο μέσα στο Τμήμα του Ζωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 22χρονη είχε πρόσβαση σε ασύρματο, σε υπηρεσιακό πιστόλι, σε ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά και σε στοιχεία για επικείμενες επιχειρήσεις στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στην Καισαριανή, αλλά και μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, όπου οι κακοποιοί φίλοι της είχαν βρει καταφύγιο για τις έκνομες ενέργειές τους. Στις εστίες έμεναν μόνιμα εννέα άτομα, ενώ δώδεκα ήταν περιστασιακοί.

Κάθε ένας από τα είκοσι έναν συλληφθέντες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε πλούσιο βιογραφικό και μεγάλο θράσος, που τελικά ήταν αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς να τους πιάσουν στον ύπνο. Τα άτομα αυτά χωρίζονταν σε τρία παρακλάδια και για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από την εστία και την Πανεπιστημιούπολη είχαν δημιουργήσει μέχρι και ένστολες ομάδες περιφρούρησης (face control). Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2019, τα μέλη μιας εκ των συμμοριών είχε απειλήσει με όπλο φοιτητή και δεν είχε καταθέσει ποτέ, λόγω του φόβου.

Όσον αφορά τα έσοδα από τις έκνομες ενέργειές τους πήγαιναν σε κοκαΐνη και γυναίκες. Την κοκαΐνη την λέγαν: «Κυρία, άσπρη», τους αστυνομικούς: «Μαύρους, σκυλιά». Την υδροπονική κάνναβη:«mall».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως φτάσαμε στην επιχείρηση

Η επιχείρηση όμως οργανώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για να ξεσκεπαστούν τα κυκλώματα που έχουν μετατρέψει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε άνδρο ανομίας. 

Κάτι όμως τους έλεγε πως και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα της θα είναι περιορισμένα, γιατί τα τηλέφωνα και οι τοίχοι ίσως έχουν αυτιά. Έτσι δημιουργήθηκε ένας μικρός κύκλος ενστόλων που γνώριζαν για την επιχείρηση που ξεκίνησε άγρια μεσάνυχτα. 

Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τους κακοποιούς με τα πλούσια βιογραφικά να πιάσουν, αλλά και να συλλάβουν την δόκιμη αστυνομικό που είχε ερωτευτεί τον Αλβανό μαφιόζο και διακινητή, διασφαλίζοντας έτσι έξτρα «μεροκάματο» για τις πληροφορίες που μοίραζε στους κακοποιούς. Μάλιστα, δύο επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στο παρελθόν είχαν ακυρωθεί, λόγω των πληροφοριών που έδινε στη δόκιμη.

Ποιος είναι ο 30χρονος με το κατσαβίδι

Ο 30χρονος «Έσκο» όπως ήταν το προσωνύμιο του κατηγορείται ότι συμμετείχε στην απαγωγή ενός ανήλικου παιδιού, γιου δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019. Τότε το παιδί το είχαν μεταφέρει στην Φοιτητική Εστία και την ίδια ώρα πήγαν στο σπίτι του δημοσιογράφου και πραγματοποίησαν ληστεία. Ενώ σε βάρος του έχουν σχηματιστεί ακόμη τέσσερις δικογραφίες.

Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί για να οδηγηθεί πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Μέχρι που έκανε το λάθος να επιτεθεί με το κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο που ένιωσε αδιαθεσία και μπήκε στο στόχαστρό του.

Οι πόζες του «Έσκο», των φίλων του και της Δόκιμης Αστυνομικού

Ο «Έσκο» πόζαρε και κυκλοφορούσε με μαύρη Mercedes παρόλο που δεν είχε εργαστεί. Το ίδιο πλούσια και έξαλλη ζωή έκαναν και οι φίλοι του 30χρονου.

Η δόκιμη αστυνομικός πόζαρε με δύο άλλα άτομα, έχοντας στα χέρια της ένα πιστόλι. Η φωτογραφία αυτή είχε αναρτηθεί σε κοινωνικό δίκτυο ευρείας αποδοχής και όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε αναρωτηθεί ποια είναι η νεαρή κοπέλα  και ποιοι είναι οι δύο φίλοι της που σχηματίζουν όπλα με χειρονομίες.

Ο αιμόφυρτος κακοποιός λίγο μετά τον πυροβολισμό του στις εστίες

Η 35χρονη ανθυπαστυνόμος και οι πυροβολισμοί

Η 35χρονη ανθυπαστυνόμος ένιωσε αδιαθεσία, απομακρύνθηκε από την ομάδα της, μπήκε στο στόχαστρο του 30χρονου με το κατσαβίδι, την απείλησε και άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο 30χρονος τραυματίστηκε στο θώρακα και στα πόδια και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. 

 

«Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν τρομακτική»

«Πηγαίνοντας προς τη σχολή μου είδα πολύ αυξημένη παρουσία των ΟΠΚΕ, άκουγα θορύβους σπασίματος, που προφανώς ήταν από τα δωμάτια που παραβιάστηκαν και κόσμο να φωνάζει. Λίγο πριν φτάσω στη σχολή μου, άκουσα και τους πυροβολισμούς και δεν ήθελα να το πιστέψω», είπε φοιτήτρια του ΕΜΠ, που μίλησε στο OPEN.

«Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν τρομακτική», πρόσθεσε η ίδια και υπογράμμισε πως «Το γεγονός ότι μπήκε η ΕΛ.ΑΣ και έκανε μία τέτοιου επιπέδου επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες, όπου διαμένει κόσμος, όπου σπάσανε τις πόρτες των παιδιών την ώρα που κοιμόντουσαν, όπου κατέληξε αυτό το πράγμα σε πυροβολισμούς. Σε ημέρα όπου ο κόσμος κινούνταν, είδε να πέφτουν δίπλα του πυροβολισμοί. Αυτό το πράγμα ήταν πολύ επικίνδυνο».

«Εμείς είμαστε φοιτητές, δεν είμαστε οι σύμβουλοι της ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο καλύτερο ή χειρότερο. Εμείς ξέρουμε ότι στα πανεπιστήμιά μας δεν υπάρχει η εγκληματικότητα στον βαθμό που υπάρχει σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες είναι πως είναι πάρα πολύ παραμελημένες, αυτό είναι γεγονός», συμπλήρωσε.

Έγινε μία διευρυμένη επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία

Ο αντιπρόσωπος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας σε δηλώσεις του ανέφερε πως «Έγινε μία διευρυμένη επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία. Εκεί μία σειρά από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, με επιτυχία, έκαναν μία δράση που έφερε σύλληψη σεσημασμένων, διάφορα ευρήματα, όπως όπλα. Υπήρχαν εντάλματα συλλήψεων για συγκεκριμένους που βρέθηκαν και όλο αυτό οδήγησε σε μία πετυχημένη επιχείρηση».

Δέθηκαν φοιτητές στον σωρό μέσα στα δωμάτιά τους

Ήταν τόσο επιτυχημένη η επιχείρηση που εκτός από τις συλλήψεις αρκετοί φοιτητές, σύμφωνα με τις καταγγελίες, βρέθηκαν πισθάγκωνα δεμένοι μέσα στα δωμάτιά τους σαν κοινοί κακοποιοί. «Οι φοιτητές είδαν χθες τα δωμάτιά τους να παραβιάζονται με αυτόν τον τρόπο -άμα δούμε και τα μεγέθη, μιλάμε για εκατοντάδες πόρτες κυριολεκτικά ξηλωμένες. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν το βράδυ, ξύπνησαν το πρωί υπό τον φόβο των ΟΠΚΕ που έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους», δήλωσε άλλος φοιτητής του ΕΜΠ. 

«Μάλιστα, δεν ξέρω πώς οργανώθηκε η επιχείρηση και δεν είναι και δουλειά μου να ξέρω, αλλά έγιναν προσαγωγές ή δέθηκαν φοιτητές στον σωρό μέσα στα δωμάτιά τους», επισημαίνει και καταγγέλλει ότι «όταν οι εστιακοί φοιτητές πήγαν μετά στη διοίκηση να διαμαρτυρηθούν, έδειχναν σημάδια στα χέρια τους από tie wrap που τους είχαν περάσει οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ. Η αστυνομία που μπήκε το πρωί στα σπίτια των φοιτητών για να κάνει τον έλεγχο, έδεσε φοιτητές στον σωρό. Πήγαν μετά στη διοίκηση και δείχνανε τα χέρια τους που είχανε σημάδια από τα tie wrap, τις χειροπέδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένες και οι πόρτες και δεν έχει γίνει καμία επισκευή, έστω και υποτυπώδης, οι άνθρωποι φύγανε αν είχανε κάπου να μείνουνε είτε άμα δεν είχανε, είναι εδώ πέρα και είναι όλο το βράδυ ξύπνιοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης