Η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με στόχο να κριθούν τα συνταγματικά και νομικά θέματα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών περνά από… συμπληγάδες, καθώς αβέβαιο είναι το τι θα γίνει σήμερα, δεδομένου ότι δύο βασικοί παράγοντες ενδεχομένως να «ναρκοθετήσουν» την ομαλή έκβαση της διάσκεψης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) η αιφνίδια νοσηλεία στην εντατική του συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου έπειτα από καρδιακό επεισόδιο και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

2) η υπόθεση του ροζ σκανδάλου με ποινικές προεκτάσεις αλλοίωσης βαθμολογίας σε διαγωνισμό του ΣτΕ με πρωταγωνιστή αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη. Μετά την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε για τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων, πιθανολογείται ότι το θέμα θα τεθεί στη διάσκεψη, αφού δεν αποκλείεται ακόμη κι ο ίδιος ο ανώτατος δικαστής να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή του. Πάντως, ο συγκεκριμένος δικαστής που ελέγχεται πειθαρχικά δεν έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει σήμερα στη διάσκεψη, οπότε και έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης