Τη βούληση των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (OΑΣΘ) να «βάλουν πλάτη» και να κερδηθεί το στοίχημα που έχει βάλει η κυβέρνηση, μέσω της τοποθέτησης των νέων Διοικητικών Συμβουλίων σε ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ, εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Τονίζοντας ότι η σημερινή αλλαγή στην ηγεσία του ΟΑΣΘ σηματοδοτεί και τη νέα σελίδα στην οποία εισέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσερμενίδης μετέφερε τη θετική του εντύπωση από την συζήτηση που είχε σήμερα με τη νέα Διοίκηση του ΟΑΣΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε, ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 270 λεωφορεία, ενώ θα έπρεπε κανονικά να κυκλοφορούν στους δρόμους 420 και τον Σεπτέμβριο 525.

«Πρέπει κάποια πράγματα να τα τρέξουμε γρήγορα και έτσι πολλά από τα 360 λεωφορεία που βρίσκονται σήμερα σταθμευμένα λόγω και βλαβών, σε άλλες περιπτώσεις μικρών και σε άλλες μεγάλων και δαπανηρών, να επιδιορθωθούν και να τεθούν στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε, ότι ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετέβη στο συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και ανέλαβε εκ νέου τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ προηγουμένως δήλωσε ότι θα δοθεί και φέτος η διαφορά του ΦΠΑ στον Οργανισμό, που λαμβάνει με 13% και πληρώνει με 26%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης, κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, επεσήμανε στους εργαζόμενους, ότι είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις και θα υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως και ότι «κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Νωρίτερα ο υπουργός, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΟΑΣΘ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τη ΝΔ που οι απόψεις της ταυτίζονται με αυτές της απερχόμενης διοίκησης του Οργανισμού». Έδωσε δε την υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς, ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας όσα έγιναν την περίοδο από το 1957 μέχρι και σήμερα στον Οργανισμό, όπως και «από σήμερα και στο εξής».

Προς πρωτοκόλληση εισαγγελική παραγγελία

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, Χρήστος Στεφανίδης, απευθυνόμενος, νωρίτερα, στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, είπε ότι ζήτησε να πρωτοκολληθεί η εισαγγελική παραγγελία με την οποία ζήτησε αντίγραφα του συνολικού αρχείου του Τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ, αλλά και άλλα έγγραφα που έχουν σχέση με τη δράση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί, όπως σημείωσε ο κ. Στεφανίδης, «αφενός μεν η πιθανότητα αλλοιώσεων ή απώλειας των προαναφερομένων εγγράφων, αφετέρου με στοιχεία να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν ποινικής ή πειθαρχικής φύσεως απόδοση κατηγοριών σε βάρος μας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας» (σσ έχουν προηγηθεί τηλεγραφήματα για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων στον ΟΣΕΘ και τον ΟΑΣΘ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης