Την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 18:24
Την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε ειδικό κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζει «άνανδρη» την επίθεση που δέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επισημαίνει ότι πρόκειται για «αποτρόπαιη πράξη που πλήττει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, τους δημοκρατικούς θεσμούς και κυρίως τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η επίθεση έγινε «από από ακραία φασιστικά στοιχεία και τραμπούκους» και τονίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας βρίσκεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Καλούμε την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή του νόμου προς κάθε κατεύθυνση. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων καταδικάζει το ρατσισμό, το φασισμό και την μισαλλοδοξία απ΄ όπου και εάν προέρχονται», αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 18:24