Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ξενοφών», με τα φαινόμενα να κλιμακώνονται τις επόμενες ημέρες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για το ξέσπασμα ενός μεσογειακού κυκλώνα, ο οποίος αναμένεται να “χτυπήσει” τη χώρα μας από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, είναι αρκετά πιθανόν την Παρασκευή να δημιουργηθεί πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, το οποίο σταδιακά θα λάβει τροπικά χαρακτηριστικά επιδεινώνοντας σημαντικά τον καιρό στη Νοτιά και Νοτιοδυτική Ελλάδα, ενώ σε δεύτερο χρόνο και στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης, θεωρούνται οι περιοχές που θα εμφανίσουν τα ποιο έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το τροπικό αυτό σύστημα θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και τη Δευτέρα με έντονα χαρακτηριστικά, συνοδευόμενο από ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένεται δε να “χτυπήσει” ο μεσογειακός κυκλώνας, σύμφωνα με το meteo.gr.

Δείτε την πρόβλεψη για την εξέλιξη του κυκλώνα στο βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 00:00 π.μ.

Συνιστάται στους πολίτες να παρακολουθούν συνεχώς τα καιρικά δελτία, καθώς τα φαινόμενα θεωρούνται επικίνδυνα, ικανά να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδι με αεροπλάνο ή πλοίο, να είναι προετοιμασμένοι για απαγορευτικό απόπλου και σημαντικές καθυστερήσεις. Επίσης, οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Όσοι διαθέτουν δικά τους πλωτά μέσα, θα πρέπει απαραίτητα να βρουν ασφαλές αγκυροβόλιο.

Διαβάστε αναλυτικά τις προβλέψεις:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης