Μουδιασμένη παραμένει η κοινωνία στην Κρήτη εξαιτίας του νέου εγκλήματος που σημειώθηκε χθες το πρωί στην Ιεράπετρα με θύμα την 48χρονη Νεκταρία που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της. Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο καθώς πρόκειται για το 13ο θύμα – γυναίκα που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο από τα χέρια του συντρόφου/ συζύγου.

Τα τέσσερα παιδιά τους ηλικίας, από 18 έως 25 ετών, καθώς και συγγενείς και φίλοι της άτυχης γυναίκας, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους χάθηκε με τόσο βίαιο τρόπο από τον πρώην σύζυγό της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 48χρονης Νεκταρίας στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο της Μεσαράς.Τα τέσσερα παιδιά της, ο Κωνσταντίνος, η Τζένη, η Κατερίνα και ο Μάνος, η μητέρα της αλλά και τα αδέρφια της, θα της πουν το τελευταίο αντίο μη μπορώντας να πιστέψουν ότι την πρώτη ημέρα που θα πήγαινε στη δουλειά ο δικός τους άνθρωπος, θα έπεφτε νεκρή από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της. 

Το χρονικό του εγκλήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής όταν η 48χρονη γυναίκα βρέθηκε στην περιοχή Περιστερά, σε επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια προκειμένου να «κλείσει» δουλειά για την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Ο 54χρονος πρώην σύζυγός της, την εμβόλισε με την μηχανή του όταν εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητό της, την κυνήγησε με αποτέλεσμα εκείνη να τρέχει στο πάρκινγκ για να γλιτώσει.

Η ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η κόρη της, εντόπισε την 48χρονη νεκρή σε σκάλες κοντά στον χώρο της πισίνας, μαχαιρωμένη από τον 54χρονο. «Η μαμά μου δεν είχε κινητό μαζί της, οπότε φεύγει για να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και εκείνη την ώρα, την κυνηγούσε αυτός. Tου λέει που είναι η Νεκταρία, τι της έκανες; Λέει είχαμε προηγούμενα» συμπλήρωσε η κόρη της υπεύθυνης της επιχείρησης.

Η 48χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στον χώρο του ξενοδοχείου μετά από 8 μαχαιριές που δέχτηκε από τον πρώην σύζυγό της.

Ήταν απόλυτα ψύχραιμος μετά τη δολοφονία

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ξενοδοχείου, «η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε την μητέρα μου. Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, την ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ απόλυτα ψύχραιμο. Εκείνη δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει:

«Πού είναι η Νεκταρία; Τί της έκανες;» και της απαντά “Είχαμε προηγούμενα” και φεύγει», είπε η ίδια.

Με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο ο δράστης

Ο 54χρονος δράστης βρίσκεται από χθες Παρασκευή, στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που σκότωσε την πρώην σύζυγό του. Ο ίδιος φέρει τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Μετά το έγκλημα επιχείρησε να φύγει από το σημείο με τη μηχανή του. Επειδή όμως δεν έπαιρνε μπρος το όχημα, έφυγε πεζός και κινήθηκε προς τα βράχια όπου απείλησε πως θα αυτοκτονήσει. Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο μετά από ώρες κατάφερε να τον πείσει να παραδοθεί. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο μεγαλύτερος γιος του, που προσπάθησε να πείσει τον πατέρα του να παραδοθεί στην αστυνομία.

Η 48χρονη πρόσφατα είχε φτιάξει την ζωή της

«Απ’ όσο γνωρίζω έχουν πάρει κανονικά διαζύγιο ωστόσο εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι. Η 48χρονη όμως ξανάφτιαξε τη ζωή της και απ’ ότι γνωρίζω εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με το νέο της φίλο ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγος της είχε προαναγγείλει ότι θα την σκοτώσει αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια», επεσήμανε η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Ξαδέρφη συζυγοκτόνου: Είχε σχέση με τον καλύτερο φίλο του

Μία ξαδέρφη του συζυγοκτόνου μιλώντας στο cretapost ανέφερε πως είχαν πάρει εδώ και κάποιο καιρό διαζύγιο ωστόσο πρόσφατα ο 54χρονος έμαθε ότι διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του.

 «Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

«Η Νεκταρία τον φοβόταν»

Όπως δήλωσε η στενή της φίλης σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega, η Νεκταρία φοβόταν τον 54χρονο ο οποίος τη χτυπούσε και είχε επανειλημμένα κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της. Την είχε απειλήσει πως θα τη σκοτώσει γι’ αυτό είχε καταφύγει και στην αστυνομία, ισχυρίζεται το περιβάλλον της άτυχης γυναίκας. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν προχώρησε ποτέ σε επίσημη καταγγελία εις βάρους του, αφού το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε ότι έγινε οποιαδήποτε καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά.

Πληροφορίες από cretapost.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης