«Ήταν νομίζω απαραίτητο να κάνουμε αυτήν τη συνάντηση. Έχουμε πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να επανέλθει στην κανονικότητα το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και τη δυνατότητα να μην υπάρξουν κινήσεις που θα πλήττουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

«Δεδομένου ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό μέχρι ότου έρθει στη Βουλή για να νομοθετηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αναστολή των πλειστηριασμών και δεδομένου ότι -όπως φαντάζομαι και έτσι θα είναι άλλωστε- δεν υπάρχει πρόθεση από τα ιδρύματα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, νομίζω ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λ. Κατσέλη: Κοιτάζουμε μπροστά

Από τη μεριά της η πρόεδρος της ΕΕΤ Λούκα Κατσέλη είπε πως «κοιτάζουμε μπροστά».

«Θέλουμε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα να μπει σε μια φάση κανονικότητας και ομαλότητας. Να είμαστε σε θέση το γρηγορότερο δυνατό να άρουμε και τους περιορισμούς στην ανάληψη καταθέσεων και στην κίνηση κεφαλαίων» πρόσθεσε και χαρακτήρισε πλήγμα για την οικονομία τα capital controls.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο τόσο καλύτερα θα είναι για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ακόμη.

Όσον αφορά στην προστασία της α’ κατοικίας η Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνεχίσουμε με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο -τον νόμο που υπήρχε μέχρι το τέλος του 2013-, προσβλέποντας ότι θα υπάρξει μια καινούρια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύπτει και τη δράση τη δική μας μετά».

Διαβάστε επίσης:
Έως την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα έχει ψηφιστεί η διάταξη αναστολής πλειστηριασμών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, 17:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης