Έντονες αποδοκιμασίες από μία ταλαιπωρημένη οικογένεια δέχτηκε το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στην Παραμυθιά του Νομού Θεσπρωτίας, ο υφυπουργός εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ένας 71χρονος (τυφλός) επιτέθηκε φραστικά, μαζί με τον γιο του, στον υφυπουργό λέγοντάς του «Ντροπή απατεώνα, είστε αλήτες και ψεύτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον γιο του 71χρονου.

Ο κ. Λιακοπάνος αρχικά ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι τυφλός με 95% αναπηρία. Παρ΄όλα αυτά, αν και έχει 32 χρόνια ασφάλισης, δεν του επιτρέπεται να κάνει διακοπή επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Έτσι δεν έχει δικαίωμα να λάβει τη προβλεπόμενη σύνταξη. Ενώ λοιπόν ο γιος και ο άτυχος 71χρονος έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να έρθουν σε επαφή τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τον ίδιο τον υφυπουργό, εντούτοις δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση επί του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι πάνω στην απόγνωσή τους αποδοκίμασαν τον υφυπουργό λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Ντροπή απατεώνα, είστε αλήτες και ψεύτες». Όπως μας τόνισε ο γιος του 71χρονου, κύριος Φ. Λιακοπάνος, «όλα έγιναν αυθόρμητα και ήταν αποτέλεσμα της οργής και της έντονης φόρτισης».

Άνεργος ο ίδιος όπως και η αδερφή του, με δύο γονείς βαριά άρρωστους, ένιωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο για τον πατέρα του και ξέσπασε. «Πώς γίνεται να μην δίνουν σύνταξη και ασφάλιση σε έναν άνθρωπο με 95% αναπηρία και 32 χρόνια ασφάλισης» διερωτήθηκε.

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς ο κύριος Λιακοπάνος ακολούθησε τον υφυπουργό και στον επόμενο σταθμό του, την Ηγουμενίτσα, όπου θα μιλούσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η ομιλία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της εμφανούς αδιαφορίας των τοπικών Αρχών. Έτσι σύμφωνα, πάντα, με τον κ. Λιακοπάνο «η συνέντευξη ακυρώθηκε με πρόσχημα τον φόβο των επεισοδίων» και συνέχισε «πώς γίνεται κάποιοι να φοβούνται για επεισόδια έναν τυφλό και ηλικιωμένο άνθρωπο;».

Βίντεο: paramythia-online.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης