Για μια ιδιότυπη κατοχή κάνει λόγο η Σύγκλητος του ΑΠΘ σε ανακοίνωση της σχετικά με το No Border Camp. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι διοργανωτές αποφάσισαν μόνοι τους ποιους χώρους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και επέβαλαν διά της βίας τη θέλησή τους στο αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο» και επικρίνει την πολιτεία ότι άφησε «το πανεπιστήμιο μόνο του».

Η Σύγκλητος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα μέλη του No Border «με αξιοσημείωτη οργάνωση δημιούργησαν μια ελεύθερη κατασκήνωση με μαγείρεμα φαγητού, συναυλίες και εκδηλώσεις, μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία για διαδηλώσεις, αλλά και ελλιπέστατες αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής. Φεύγοντας καθάρισαν τα κτίρια από σκουπίδια, άφησαν όμως πίσω τους τα ίχνη των επιλογών τους: σπασμένες πόρτες, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα, κατεστραμμένο πράσινο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, ότι η διοργάνωση αυτή «δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του». Υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως το Πανεπιστήμιό μας υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης κάθε αυθαίρετης, παραβατικής έως και παράνομης δράσης», και «εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, διατρανώνει την απόφασή της να εναντιώνεται σε κάθε αυθαίρετη δράση και να εντείνει τις προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ιδρύματος».

Τέλος, «καλεί ακόμη πιο επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στα χρονίζοντα προβλήματα παραβατικότητας, και ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην Πανεπιστημιούπολη και να τα αντιμετωπίσουν με τρόπο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και το κύρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης