Το πεταμένο στη θάλασσα πτώμα της Ελένης Τοπαλούδη, αποδεικνύει, σύμφωνα με τον διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, που συνέχισε την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, πως οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της, από κοινού την έριξαν από τον γκρεμό τον Νοέμβριο του 2018.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, αναφέρθηκε στα  ευρήματα που είχαν εντοπιστεί, υπογραμμίζοντας: «Ξεκάθαρα δεν μπορούσε ένα άτομο να τη ρίξει στη θάλασσα» είπε και πρόσθεσε πως τα ρεύματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή θα μπορούσαν να είχαν εξαφανίσει την Ελένη. «Το σώμα της Ελένης έπλεε όταν τη βρήκαν… Τα αντικείμενά της βρέθηκαν σε διαφορά σημεία. Το εσώρουχο της ήταν σκισμένο στο πλάι και, κατά τη γνώμη μου, κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» επισήμανε ο μάρτυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζόβας εμφανίστηκε βέβαιος πως η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη έζησε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των δραστών. «Υπήρχαν σε πολλά σημεία αίματα από την κρεβατοκάμαρα έως το μπάνιο. Η Ελένη πάλεψε…» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εκτιμά ότι οι κραυγές της νεαρής κοπέλας θα ακούγονταν σε ολόκληρο το κτίριο από «έναν φυσιολογικό άνθρωπο». 

Οι δύο κατηγορούμενοι άκουγαν το μάρτυρα χωρίς να αντιδράσουν, ενώ η υπεράσπισή τους ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο ο ψυχίατρος ο οποίος τους είχε εξετάσει, συντάσσοντας τη σχετική  ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπιση του νεαρού Ροδίτη ανέφερε πως διστάζει να προβάλει αυτοτελείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πριν ο ίδιος απολογηθεί. «Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν το τελικό στίγμα της υπερασπιστικής τους θέσης» σχολίασε ο συνήγορος Θ. Μαντάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αρχικά η πολιτική αγωγή δεν συναίνεσε στην κλήση του ψυχιάτρου, στη συνέχεια συμφώνησε. «Το θέλουμε τώρα πιο πολύ εμείς. Λέει στην πραγματογνωμοσύνη του ότι προσποιούνται τους ψυχασθενείς… Εμείς θέλουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα» ανέφερε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας. Λίγο πριν το δικαστήριο επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφαση του, η εισαγγελέας της έδρας σχολίασε με νόημα πως δεν συμβάλλει στη διαδικασία να προβληθεί ο ισχυρισμός ότι οι κατηγορούμενοι είναι ψυχασθενείς όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης