Τι ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές, τη μαύρη κουκούλα και την εισβολή σε κατοικία στο Κουκάκι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:18
Τι ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές, τη μαύρη κουκούλα και την εισβολή σε κατοικία στο Κουκάκι

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, κατά την εκκένωση του κτηρίου στην οδό Ματρώζου, το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας ο οποίος είναι ένας από τους συλληφθέντες και κατά την αστυνομία, αρνήθηκε την είσοδό τους στην οικεία του, είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο ίδιος αποπειράθηκε να πάρει το όπλο ενός αστυνομικού. Όσον αφορά τους δύο γιους του, πάλι κατά τον ισχυρισμό της αστυνομίας, συμμετείχαν στην κατάληψη του κτηρίου που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι τους, στην οδό Ματρώζου.    

Περισσότερα θα ειπωθούν κατά την ειδική παρουσίαση της επιχείρησης στο Κουκάκι στις 15:00 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, κατά την αστυνομία, δεν υπήρξε περιστατικό με γυναίκα που συνελήφθη και στην οποία τοποθετήθηκε μαύρη κουκούλα από τους άνδρες της ΟΠΚΕ. Αυτή η λεπτομέρεια ειπώθηκε από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαψευστεί ότι στην επίμαχη φωτογραφία φαίνεται η μητέρα των δύο παιδιών και σύζυγος του σκηνοθέτη η οποία βρίσκεται κατάχαμα με δεμένα τα χέρια και με κουκούλα στο κεφάλι.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση κτηρίων που είναι υπό κατάληψη.

«Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του.

Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο. Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν "με λυμένα τα χέρια".

Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:52