Ανταπόκριση: Άντζελα Πεΐτση

Ο «εικονολήπτης» του βίντεο που κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές της πτώσης του ελικοπτέρου Απάτσι στα Βρασνά Χαλκιδικής μίλησε αποκλειστικά στο zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πρόκειται για έναν επαγγελματία εικονολήπτη αλλά για επιστήμονα, γιο πολιτικού πρόσφυγα από την Τσεχία που ζει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

O “οπερατέρ” Νίκος Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι δεν θα έπρεπε να διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις πάνω από τα κεφάλια τουριστώνΜοιράστηκε με εμάς τις συγκλονιστικές στιγμές και τα συναισθήματα που ένιωσε καταγράφοντας με το κινητό του τηλέφωνο την επικίνδυνη πτήση του Απάτσι. Μας μίλησε για τον κίνδυνο που διέτρεξαν οι κάτοικοι της περιοχής, για την ανακούφιση που αισθάνθηκε όταν οι χειριστές βγήκαν σώοι από το ελικόπτερο και την απορία του για τη διεξαγωγή ασκήσεων σε κατοικημένες περιοχές.

Η Ελλάδα είναι για τον Νίκο, έτσι ονομάζεται ο τολμηρός «οπερατέρ» μας, η δεύτερη πατρίδα του, όπως μας τόνισε συγκινημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή μάς ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει τολμηρός αλλά «τυχερός», αφού περίμενε να καταγράψει εντυπωσιακά πλάνα από μια στρατιωτική άσκηση και βρέθηκε να καταγράφει κάτι που ουδέποτε είχε φανταστεί. 

«Δεν θα το έλεγα τόλμη. Είδαμε πως γίνεται άσκηση και ήρθα στην παραλία. Ευτυχώς, τα παιδιά είναιΔεν παρέλειψε να εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα λέγοντας ότι ήρθε για μείνει σώα και αυτό με χαροποίησε. Εντάξει, στάθηκα μάλλον τυχερός εκείνη τη στιγμή να τραβάω την πτώση του ελικοπτέρου» αναφέρει.

«Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Εξάλλου ακούγονται αυτά που λέω αυθόρμητα. Τρελάθηκα λίγο, όταν σκέφτηκα τους πιλότους» τονίζει.

«Παλιά έχω ασχοληθεί με βιντεοσκοπήσεις. Ίσως και αυτό να ήταν μια αιτία που, όπως λέτε εσείς, ήμουν ψύχραιμος. Και το κινητό είναι καλό και σε καλή ανάλυση βγήκε αυτό που βγήκε. Το βίντεο είναι μια χαρά για να μπορεί να κάνει ανάλυση και ο στρατός, ώστε να εξακριβώσει τα αίτια του ατυχήματος».

Παράλληλα, ο Νίκος Τριανταφύλλου επεσήμανε ότι δεν θα έπρεπε να διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις πάνω από τα κεφάλια τουριστών. «Απλώς τα ελικόπτερα πετούσαν πάνω από μια τουριστική περιοχή και θεωρώ πως είναι πρόβλημα να γίνονται τέτοιες ασκήσεις. Το διπλανό στρατόπεδο έκλεισε φέτος, και για αυτό μου έκανε εντύπωση που ήρθε εδώ ο στρατός και έκανε τη συγκεκριμένη άσκηση» συμπλήρωσε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα λέγοντας ότι ήρθε για μείνει.

«Θα μείνουμε εδώ. Θα μας θάψουνε μάλλον (σ.σ.: γελάει…). Μια πατρίδα είναι εκεί (σ.σ.: Τσεχία) και μια εδώ (σ.σ.: Ελλάδα)» ανέφερε.

Η συνέντευξη του κ. Τριανταφύλλου στο zougla.gr:

Το βίντεο της πτώσης:

Διαβάστε επίσης:

“Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα” Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης