Από τον ιστολογικό έλεγχο σε εργαστήριο της Αθήνας, τον οποίο είχαν διατάξει οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, βρέθηκε ότι ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι έπασχε από στεφανιαία νόσο και ότι δεν υπέστη ηλεκτροσόκ. Μάλιστα, εκτιμάται πως το τραύμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού οφείλεται σε παλαιότερη πληγή.

Έτσι, αποκλείεται το ενδεχόμενο ότι ο 42χρονος βαρυποινίτης που δολοφόνησε τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γ. Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, να υπέστη ηλεκτροσόκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την εξέταση της καρδιάς, προκύπτει βλάβη σε ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδίας, προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση, που σε συνδυασμό με το κάταγμα στο στέρνο εκτιμάται ότι προκάλεσε το θάνατο του Καρέλι.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από ‘κει στις δικαστικές αρχές των Σερρών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πάντως, διευκρινίστηκε ότι τα ευρήματα των ιστολογικών εξετάσεων δεν σημαίνει ότι ο Καρέλι δεν ξυλοκοπήθηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο κάταγμα στο στέρνο προήλθε από χτυπήματα των σωφρονιστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Οι τελευταίες ώρες του Καρέλι, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, 17:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης