Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές τη Δευτέρα, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19 σε γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία εργαζόμενη και μία ηλικιωμένη που διέμενε στη μονάδα. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα σε εργαζόμενη. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και διευθυντή της δομής, Δημήτρη Καμπανάρο, όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εν λόγω γηροκομείο αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο γηροκομείο διενεργήθηκαν τεστ για τον Covid-19 δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία βρέθηκε μία εργαζόμενη, ετών 33, θετική στον Covid-19, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συμπτώματα. 

Σήμερα Δευτέρα όμως, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid test σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στη μονάδα, από τα οποία προέκυψαν τα δύο προαναφερθέντα θετικά κρούσματα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της επιδημίας, την περίοδο του lockdown, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της μονάδας, Δημήτρης Καμπανάρος, πήρε πρωτοβουλία και έθεσε σε καραντίνα φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στο γηροκομείο για 65 ημέρες προκειμένου να μην προκύψουν επαφές που θα έθεταν σε κίνδυνο τους διαμένοντες στη δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην πρώτη φάση του κορωνοϊού, που ακόμα δεν υπήρχε έντονη διασπορά στην κοινότητα, πήραμε την απόφαση, στις 24 Μαρτίου, να κλειστούμε εγώ και όλο μου το προσωπικό, 23 άτομα, να κλειστούμε και να ζήσουμε μαζί με τους ηλικιωμένους 65 ημέρες. Βγήκαμε από την αυτοκαραντίνα την 1η Ιουνίου», λέει ο κ. Καμπανάρος στην κάμερα της Ζούγκλας και προσθέτει: «Κάναμε Πάσχα και Ανάσταση μαζί με τους ηλικιωμένους γιατί δεν ξέραμε τι ήταν αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και γιατί εγώ ήμουν σίγουρος ότι ο μόνος τρόπος για να μπει ο ιός μέσα στις μονάδες ήταν οι εργαζόμενοι, πράγμα το οποίο το ζω αυτή τη στιγμή, τώρα».

Δείτε τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη και διευθυντή της μονάδας στον Άγιο Στέφανο στη Ζούγκλα:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης