Τάμπλετ διανέμει από το πρωί ο Δήμος Βόλου σε μαθητές και μαθήτριες οι οικογένειες των οποίων δεν είναι εύπορες και που ζουν στα όριο της φτώχειας, ώστε τα παιδιά να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες για την τηλεκπαίδευσή τους.

Η αρχή για τη διανομή των 205 τάμπλετ έγινε σήμερα στις 10:30 στο Δημαρχείο Βόλου και θα συνεχιστεί και αύριο με προκαθορισμένο ραντεβού για τον κάθε δικαιούχο, αφού προηγουμένως ειδοποιηθούν για την ώρα προσέλευσης. Η διανομή γίνεται με ραντεβού προκειμένου να μην επικρατήσει συνωστισμός και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστεί η διανομή και αύριο Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία, τόνισε ότι «ο αριθμός των δικαιούχων μαθητών που είναι παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών προέκυψε μέσα από τους καταλόγους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά, εάν διαπιστωθεί ότι κάποια παιδιά -αν και πληρούν τις προϋποθέσεις- έχουν παραλειφθεί για οιονδήποτε λόγο, τότε θα συμπεριληφθούν βεβαίως και αυτά και θα τους χορηγηθεί άμεσα τάμπλετ. Είναι άδικο να μη σταθούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα σε κάθε δύσκολη στιγμή για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Στις καταστάσεις περιλαμβάνονται δικαιούχοι οι οποίοι έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, γίνεται αναφορά του σχολείου φοίτησης, ενώ κατά την παραλαβή τους οι γονείς συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν αντίστοιχο ηλεκτρονικό μέσο (Η/Υ, τάμπλετ ή λάπτοπ) για την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων, ενώ παράλληλα υπογράφουν με αριθμό ταυτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης