Το στοιχείο που θα συνδέσει τους τρεις συλληφθέντες από το Κουκάκι και τα Πετράλωνα με την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ίσως να κρύβεται ανάμεσα στα πολλά εκρηκτικά που βρέθηκαν στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι ή στο σπίτι του ζευγαριού, σε ένα ήσυχο στενό των Πετραλώνων.

Όμως στις διωκτικές αρχές λείπουν και άλλα σοβαρά στοιχεία που θα μπορέσουν να ενοχοποιήσουν τους τρεις κατηγορούμενους. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν βρέθηκαν τα Καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση σε τρία χτυπήματά της. Στην παρθενική της επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2013, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, τον Δεκέμβριο του 2013, και τον Δεκέμβριο του επόμενου χρόνου κατά της ισραηλινής πρεσβείας στο Ψυχικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα και αν αποδειχτεί ότι, π.χ., οι σφαίρες για Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα του Κουκακίου είναι από την ίδια παρτίδα με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στα συγκεκριμένα χτυπήματα, δεν είναι από μόνο του ικανό στοιχείο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση» λέει στη zougla.gr στέλεχος των διωκτικών αρχών με γνώση σε θέματα τρομοκρατίας. 

Ο ασυνήθιστος πυροκροτητής

Ένα από τα ευρήματα της γιάφκας στο Κουκάκι που τράβηξε την προσοχή των διωκτικών αρχών ήταν ένας από τους πυροκροτητές. Πρόκειται για τον «πυροκροτητή Nonel», ο οποίος χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια σε περιπτώσεις εξορύξεων σε νταμάρια ή σε σήραγγες. «Ο συγκεκριμένος πυροκροτητής δεν χρειάζεται ηλεκτρική πηγή ρεύματος για να ενεργοποιηθεί, καθώς η πυροδότησή του γίνεται με καψύλλιο. Θεωρείται ένας αποτελεσματικός πυροκροτητής που βοηθάει στην πλήρη εκμετάλλευση της ενέργειας του εκρηκτικού και ελαχιστοποιεί τις εκτινάξεις πετρωμάτων» λέει στη zougla.gr πυροτεχνουργός με μεγάλη εμπειρία στα εκρηκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε τοποθετήσει πέντε φορές ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κτήρια προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, στο κτήριο του ΣΕΒ τον Νοέμβριο του 2015, στο Υπουργείο Εργασίας τον Δεκέμβριο του 2016, όπου όμως ο μηχανισμός δεν εξερράγη, στα κεντρικά γραφεία τράπεζας στην οδό Σανταρόζα τον Απρίλιο του 2017, στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου και στο τελευταίο της χτύπημα στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» στο Φάληρο τον Δεκέμβριο του 2018. 

Τέλος, τις επόμενες μέρες τα δύο οικήματα σε Κουκάκι και Πετράλωνα θα εξερευνηθούν πόντο πόντο από τους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκειμένου να εντοπίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό ατόμων, εκτός των συλληφθέντων. Άλλωστε, στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών υπάρχουν πολλά «ορφανά» αποτυπώματα και δείγματα DNA που περιμένουν να ταυτοποιηθούν.  

Δείτε το βίντεο:

 

Τέλος υπάρχει κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00 για τους συλληφθέντες από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης