Τη Δευτέρα η συζήτηση στο Εφετείο για την τύχη των Τούρκων αξιωματούχων

Τη Δευτέρα η συζήτηση στο Εφετείο για την τύχη των Τούρκων αξιωματούχων
Για την ερχόμενη Δευτέρα διακόπηκε η συζήτηση στο αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας του θέματος για την έκδοση ή μη των 3 εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Aιτία της διακοπής ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν δικηγόρο οι δύο από τους 3 Τούρκους αξιωματικούς με αποτέλεσμα να διοριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος, ο οποίος δήλωσε ότι χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί επί του φακέλου της πολύ σοβαρής, όπως είπε, αυτής υπόθεσης.

Τη διακοπή εξάλλου ζήτησε και η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο κα. Σταυρούλα Τομαρά, η οποία τόνισε μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν στη χώρα μας τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τις τουρκικές αρχές.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφενός δεν έχουν μεταφραστεί και αφετέρου δεν υπάρχει, όπως είπε η κα.Τομαρά, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Κατόπιν όλων αυτών, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα το πρωί, οπότε εκτός άλλου απροόπτου θα συνεχιστεί η διαδικασία και θα συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα έκδοσης.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στο Συμβούλιο, με διαφορετική όμως σύνθεση, το αίτημα έκδοσης για τους πρώτους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, 14:05