Zougla Newsroom

Τη δική του απάντηση, δίνει ο αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος, στην καταγγελία των δικηγόρων Αντωνίας Λεγάκη και Δήμητρας Κεραμιδά, που εκπροσωπούν την 19χρονη Ε., ότι στο κινητό τηλέφωνο της πελάτου τους έφθασε μέσω SMS από άγνωστο αριθμό, απειλητικό κείμενο ανάρτησης που είχε κάνει ο ίδιος το 2021. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, ο 41χρονος αστυνομικός, πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος για την υπόθεση της μαστροπείας εις βάρος της 19χρονης και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, ενώ κρίθηκε αθώος όσον αφορά τη δεύτερη καταγγέλλουσα. 

Όπως γνωστοποίησαν οι δύο προαναφερθείσες δικηγόροι, η 19χρονη Ε., που είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων από τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο, στο διαμέρισμα – κολαστήριο της Ηλιούπολης, τον Ιούλιο του 2021 δέχθηκε το ακόλουθο απειλητικό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο.

«Το κείμενο της ανάρτησης αυτής απεστάλη, με SMS, από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνό της», γνωστοποίησαν οι δικηγόροι Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμιδά, αναφέροντας παράλληλα ότι το ίδιο συνέβη και στα αλλά δυο θύματα της υπόθεσης, την Ε., τη Χ., αλλά και τις συνηγόρους τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίμαχο κείμενο ήταν το ίδιο που είχε αναρτηθεί στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί στο Facebook ο αστυνομικός όπου έγραφε χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε “διαλύσω” και δεν θα μπορείς να “μαζέψεις τα κομμάτια σου” ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!!». 

Η επίμαχη ανάρτηση

«Άθλιο το δημοσίευμα» λέει ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος, ο οποίος κρίθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2022, ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή αναφορικά με την 19χρονη Ε.,  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όντας κατηγορούμενος για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, επικοινώνησε με τη «Ζούγκλα» και εξέφρασε τις θέσεις του για όλα τα παραπάνω.

«Όλο αυτό το δημοσίευμα είναι ένα άθλιο πράγμα, δεν μπορώ να ηρεμήσω. Έχω αθωωθεί με 7-0 για τα ψέματά τους. 7-0 και με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα. Οριακά κρίθηκα ένοχος 4-3 και υπάρχει και εφετείο. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Συνεχίζετε να με αποκαλείτε «ο μαστροπός» και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο».

 

-Άρα είστε ένοχος για το κύκλωμα μαστροπείας… 

«Είμαι ένοχος μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά μου. Είμαι περίπου 3 μήνες ελεύθερος. Στον πρώτο μήνα ήδη και έχω βρει στοιχεία για τα οποία θα εκπλαγείτε. Δεν θα τα δείξω βέβαια τώρα, θα τα δείξω στο Εφετείο. Να έρθετε στο Εφετείο σας καλώ εγώ γιατί πραγματικά 18 μήνες έμεινα άδικα μέσα σε μια φυλακή. 18 μήνες. Αθωώθηκα 7-0 για τους βιασμούς. Με έξι γυναίκες πάνω, που καταλαβαίνετε τι είναι αυτό. Έξι γυναίκες με αθώωσαν. Κρίθηκα οριακά ένοχος επειδή κάποιοι μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν να τα σπάνε στην αίθουσα. Παρόλο που υπήρχε και σε αυτό ακόμα για την εμπορία ανθρώπων, απαλλακτική πρόταση από τον εισαγγελέα. Και από έναν εισαγγελέα που έχει την φήμη ότι είναι αυστηρός. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο γίνεται αυτό το θέμα. Το σημερινό δημοσίευμα της κα. Λεγάκη και της κα Κεραμιδάς αν προσέξετε… Καταρχήν η δημοσίευση αυτή που έχω κάνει είναι αναδημοσίευση. Αυτή την δημοσίευση την είχα κάνει το 2021. Για κακή τους τύχη. Πριν καν γνωρίσω την 19χρονη. Άρα δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση σε αυτή. Πως είναι δυνατόν αυτό τώρα να έχει σταλεί από αυτά που γράφει η κα Λεγάκη από τηλέφωνα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Αυτά θα τα δούμε. Αυτοί οι οποίοι πραγματικά απειλήθηκαν και δεν το γράψε κανένας δημοσιογράφος είναι οι μάρτυρές μου. Είμαι εγώ που μου κάψανε το αυτοκίνητο και την μηχανή. Είναι η οικογένειά μου, είναι οι μάρτυρες που ερχόντουσαν εκεί και τους βρίζανε, τους χλευάζανε τους απειλούσανε, είναι η κοπέλα η 19χρονη που ούτε καν την ξέρω εγώ είναι φίλη του υποτιθέμενου θύματος, η οποία απειλήθηκε και έχει καταθέσει και μήνυση μάλιστα. Για αυτά γιατί δεν έγραψε κανένας κάτι; Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο λόγο με κατηγορούνε, επειδή έχω άλλες πεποιθήσεις; Επειδή δεν είμαι αριστερός;»

-Κύριε Μπουγιούκο διαβάζω επί λέξει από το Facebook σας: «Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο…

«Να διαβάσετε και τα επόμενα όμως…»

-Δώστε μου ένα λεπτό! «Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε “διαλύσω” και δεν θα μπορείς να “μαζέψεις τα κομμάτια σου” ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!!».  

«Ξέρω τι έχω γράψει»

-Πώς έφτασε αυτό το μήνυμα στα κινητά των θυμάτων;

«Αυτό το πώς έφτασε δεν το γνωρίζω εγώ, ας πάει η κυρία Λεγάκη ή οι ίδιες ή δεν ξέρω και γω ποιος άλλος να καταθέσει μήνυση και να δούμε από τις κεραίες. Από πού…  Γιατί αυτό ξέρετε ήμουνα στην Κρατική ασφάλεια πολλά χρόνια, είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί. Ακόμα και από ανώνυμο κινητό μπορούν να δουν ποια κεραία το έστειλε και να δουν εκείνη την ώρα εγώ από ποια κεραία εξέπεμπε το δικό μου κινητό σήμα. Που ήμουν εγώ και ποιος το στείλε και από πού

-Αυτό μπορεί να το εκλάβει κάποιος ως απειλή;

«Το μήνυμα αυτό στο κινητό ή αυτό που έγραψα εγώ; Καταρχήν αυτό που έχω γράψει εγώ το έχω γράψει δημόσια. Επομένως αν το έστελνα, θα το έστελνα και από το κινητό μου στα θύματα. Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω, έτσι δεν είναι; Απλή λογική το έχω ανεβάσει και το έχω ανεβάσει δημόσια το 2021».

-Το έχετε ανεβάσει, συμφωνούμε, και έχει φτάσει στα κινητά των γυναικών που σας καταγγέλλουν. Είναι απειλή ή δεν είναι;

«Αυτό αν είναι απειλή αν έχει φτάσει στο κινητό; Σαφώς! Αν κάποιος έχει στείλει αυτό το μήνυμα είναι απειλή. Εγώ σας ξαναλέω, αν ήθελα να απειλήσω θα το έκανα ευθέως».

-Αν έχεις κάνει το λάθος, καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις…

«Ωραία έχει γίνει κάποιο λάθος δηλαδή;»

-Αν αυτό το μήνυμα φτάσει…

«Μισό λεπτό, μισό λεπτό… Εσείς πως προδιαγράφετε ότι αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε εκείνους; Από πού το βγάζετε αυτό το συμπέρασμα;»

Έχει φτάσει στα τηλέφωνα των γυναικών που σας καταγγέλλουν, είναι απειλή ή δεν είναι;
«Αυτό το λέτε εσείς δεν το γνωρίζω…»

-Το λέει η καταγγελία.

«Η καταγγελία. Οκ. Αφού το λέει η καταγγελία, να πάει να το καταγγείλει στο τμήμα λοιπόν, να γράψει τα στοιχεία μου, αφού το έχω κάνει εγώ όπως λέει και να υποστεί τις συνέπειες αν δεν το έχω κάνει εγώ. Δεν μπορώ δηλαδή εγώ να προσέχω τι θα ανεβάζω στο facebook γιατί η κα Λεγάκη και η κα Κεραμιδά και δεν ξέρω και εγώ ποιος άλλος είναι από πάνω και βλέπει τι γράφω…»

-Όπως καταλαβαίνετε αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει αναστάτωση στην άλλη πλευρά, έχετε σκοπό να ζητήσετε συγγνώμη για όσα προκαλέσατε άθελά σας;

«Εγώ να ζητήσω συγγνώμη, μου κάνετε πλάκα; Εγώ προκάλεσα κάτι; Η δική μου αναστάτωση ποιος μου ζητάει συγγνώμη. 7-0 που αθωώθηκα. Μου έχει ζητήσει κανένας συγγνώμη; Από τον πατέρα της έχει ζητήσει συγγνώμη που και αυτός αθωώθηκε και τον έχετε βγάλει μάλιστα φωτογραφία με το πρόσωπό του. Γνωρίζετε τι ψυχολογικά προβλήματα έχει αυτός ο άνθρωπος; Αυτού του ανθρώπου ποιος θα του ζητήσει συγγνώμη. Θα του ζητήσετε εσείς συγγνώμη; Εμένα που έχω οικογένεια και απειλούμε θα μου ζητήσει κανείς συγγνώμη; Της 19χρονης θα ζητήσετε συγγνώμη; Που δεν την βγάζετε καν; Μήπως λέω μήπως εγώ έχω αναφέρει βάσει της δουλειάς μου πολλά στοιχεία για άλλα κυκλώματα, αυτό το γνωρίζετε; Μήπως η κ. Λεγάκη τα γνωρίζει; Μήπως καλύπτει κάποιους άλλους τελικά; Γιατί πίσω από αυτή την ιστορία κάποιος είναι. Γιατί δεν τα γράφετε αυτά και δεν τα λέτε; Εγώ προτίθεμαι και με το πρόσωπό μου να βγω».

-Εσείς προτίθεστε να κατεβάσετε την ανάρτηση αυτή;

«Δεν απευθύνεται σε αυτούς καν. Δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένα αυτή η ανάρτηση και είναι παλιά σας ξαναλέω που δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Και άμα δείτε έχω γράψει και κάτι άλλο ποιο πάνω. Ότι γράφω το γράφω δημόσια και ξέρετε γιατί; Στην ζωή όπως και στο κρυφτό αυτός που δεν έχει κάνει κάτι δεν έχει κάτι να φοβάται. Ότι γράφω είναι δημόσιο και ας μπαίνουν όλη μέρα να τα βλέπουν. Δεν έχω κάνει κάτι να φοβάμαι κύριέ μου». 

 

Η τελευταία διαδικτυακή ανάρτηση του ένοχου για μαστροπεία Δημήτρη Μπουγιούκου

Ο 41χρονος αστυνομικός, που πρωτόδικα έχει κριθεί ένοχος για την υπόθεση της μαστροπείας εις βάρος της 19χρονης και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο,  εκτός των όσων δήλωσε κατά την επικοινωνία του με τη “Ζούγκλα”, ζήτησε να δημοσιευθεί ως απάντηση στην καταγγελία των δύο δικηγόρων και η τελευταία του ανάρτηση στο διαδίκτυο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης