Δεν λέει να κοπάσει η αναστάτωση στους κόλπους της Δικαιοσύνης για τα όσα ανέκυψαν στο θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών από τα 67 στα 70 χρόνια.

Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να προσπαθεί να κλείσει το ζήτημα που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στο δικαστικό σώμα, ωστόσο θέμα ημερών είναι η σύγκληση δύο Ολομελειών με επίκεντρο το ενδεχόμενο επέκτασης των συνταξιοδοτικών ορίων το οποίο ανακίνησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 8 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ολομέλεια των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, μετά το σχετικό αίτημα 15 εκ των 17 ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών το οποίο έγινε δεκτό από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου. Εισηγητής θα είναι ο εισαγγελέας κ. Παρασκευαίδης.

Παράλληλα αναμένεται να οριστεί και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα επειδή δεν είχε ετοιμαστεί η εισηγήτρια αντιπρόεδρος του ΑΠ Ειρήνη Κιουρτσόγλου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όταν θα είναι έτοιμη η εισηγήτρια, θα οριστεί εκ νέου και η Ολομέλεια αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης