Την Παρασκευή 16 Μαρτίου, περισσότεροι από 350 εθελοντές από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε άλλη μεριά του κόσμου- 300 Έλληνες φοιτητές και 50 φοιτητές από όλο τον κόσμο- θα αναλάβουν να αναδείξουν την καλύτερη πλευρά της Αθηναϊκής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία με τίτλο «This is MY Athens» έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της Αθήνας με τους Athens Locals. Τους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη, με αυτούς που την ξέρουν καλύτερα από τον καθένα: τους κατοίκους της. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εθελοντές Αθηναίους πολίτες που θέλουν να περάσουν χρόνο με τους επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν ένα κομμάτι της ζωής τους μαζί τους ώστε να δουν τα διαφορετικά πρόσωπα της Αθήνας, να δείξουν στους επισκέπτες αξιοθέατα που δεν θα βρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα αγαπημένα τους cafes, το στέκι του για τα καλύτερα cocktails ή τη… μυστική του κρυψώνα με την καλύτερη θέα της πόλης! Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του επισκέπτη της Αθήνας και η πολιτιστική ανταλλαγή για τους πολίτες της.

Τώρα, αν αναρωτιέστε, ποιοι είναι οι Athens Locals, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά σας, καθώς πρόκειται για καθημερινούς πολίτες της Αθήνας και των προαστίων που απλώς αγαπούν την πόλη τους και την ευρύτερη περιοχή της, ενώ ταυτόχρονα είναι ανοιχτοί σε άλλες κουλτούρες και προσφέρονται να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους για να περάσουν χρόνο μαζί τους δείχνοντας τους τα μέρη που αγαπάνε περισσότερο στην Αθήνα, όπως θα έκαναν για οποιονδήποτε φίλο τους επισκεπτόταν την πόλη.

Οι 350 φοιτητές- εθελοντές του προγράμματος επισκεπτών της Αθήνας, με τίτλο «This is my Athens» , θα λειτουργήσουν ως οι πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης συμμετέχοντας ομαδικά σε αυτή τη πρωτοβουλία, δείχνοντας την δική τους Αθήνα στους φοιτητές που επισκέπτονται για πρώτη φορά την πόλη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση των Athens Locals με τους φοιτητές έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 18.30 στο σημείο πληροφόρησης επισκεπτών Info-Point που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Λ. Αμαλίας.

Η περιήγηση των Athens Locals στην Αθήνα με τους φοιτητές θα έχει διάρκεια δύο ώρες ενώ η βόλτα θα καταλήξει 20.30 στην πλατεία Μοναστηρακίου όπου και θα ακολουθήσει ένα μοναδικό event-έκπληξη με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων και με σκοπό να αναδειχθεί το θετικό πρόσωπο της Αθήνας σε όλο τον κόσμο

Το πρόγραμμα, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Οι εθελοντές θα συμμετάσχουν και στο Διεθνές Συνέδριο AIESEC EuroXpro 2012, με θέμα «Global Think Tank4Greece» το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Μαρτίου και μέχρι 23 Μαρτίου.

Αν θέλετε κι εσείς να δείξετε την όμορφη πλευρά της πόλης επισκεφθείτε το site που έχει ανοίξει ο Δήμος Αθηναίων για τον συγκεκριμένο σκοπό, www.thisisathens.org.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης