Στο τέταρτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη της σφοδρής χιονόπτωσης που ξεχαρβάλωσε τις υποδομές και την καθημερινότητα της πρωτεύουσας, ταλαιπωρώντας με πρωτόγνωρο τρόπο τους κατοίκους της, χιλιάδες πολίτες αναρωτιούνται γιατί μένουν ακόμα χωρίς ρεύμα σε μια υποτίθεται ανεπτυγμένη χώρα του δυτικού κόσμου.

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στον Σχοινιά, στη Νέα Μάκρη, στα Μεσόγεια, στο Χαλάνδρι, στον Γέρακα, στην Αγία Παρασκευή, στην Κάντζα, στα Μεσόγεια, στον Χολαργό, στου Παπάγου και στη Γλυφάδα, πολλές κατοικίες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα στο δίκτυο μέσης τάσης και έχουν απομείνει μόνο μεμονωμένες κατοικίες σε όλη την Αττική που συνεχίζουν να μην έχουν ρεύμα. Ωστόσο, αυτές οι «μεμονωμένες» κατοικίες είναι περισσότερες από χίλιες, και οι πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων είναι ασθενείς, ηλικιωμένοι ή επαγγελματίες που πρέπει να εργαστούν από το σπίτι, βρίσκονται πλέον σε κατάσταση απελπισίας, καθώς έχει διαλυθεί η καθημερινότητά τους και οι απλές λειτουργίες του σπιτιού τους. Συν τοις άλλοις, όλοι αυτοί οι πολίτες δεν έχουν θέρμανση για να αντιμετωπίσουν τις παγωμένες χειμωνιάτικες νύχτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι λέει στη «Ζούγκλα» κάτοικος της Κάντζας η οποία εργάζεται ως μεταφράστρια και αδυνατεί να δουλέψει: 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, η διακοπή της ηλεκτροδότησης, που έχει μπει στο τέταρτο εικοσιτετράωρο, έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημιά σε επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν ευαίσθητα προϊόντα στα ψυγεία τους. Ακούστε τι λέει στη «Ζούγκλα» κάτοικος του Γέρακα.

 

 

 

Και δεν είναι μόνο ότι ο ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί χαρακτηριστικά να επιδιορθώσει τις βλάβες, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες εκτεθειμένους στον κίνδυνο. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου παρενέβη, χειροτέρεψε την κατάσταση αντί να τη διορθώσει. Όπως λέει στη «Ζούγκλα» η Εύα Γεντέκου, κάτοικος Χαλανδρίου, το σπίτι της είχε κανονικά ρεύμα, μέχρι χθες που πήγε ο ΔΕΔΔΗΕ στη γειτονιά της για να διορθώσει μια βλάβη. Το αποτέλεσμα; Το ρεύμα κόπηκε, από λάθος, και στο δικό της σπίτι.

 

Ακούστε τι λέει η κ. Γεντέκου στη «Ζούγκλα»: 

 

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης