Σε τέσσερις παραλίες της Χίου θα υψωθεί φέτος η «Γαλάζια σημαία», έπειτα από το περυσινό «διάλειμμα» που το νησί δεν διακρίθηκε με το διεθνές σύμβολο ποιότητας και τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη υπάλληλο της Μονομετοχικής Ακινήτων του Δήμου Μ. Πιπίδη ο Δήμος Χίου έχει στείλει προς έγκριση τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τέσσερις παραλίες. Πρόκειται για τον Καρφά, τη Μπέλα Βίστα, την Αγία Παρασκευή και την Αγία Φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται στις 13 Μαΐου, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το νησί τελικά θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε το καλοκαίρι του 2014.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Πιπίδη σε πρόγραμμα γαλάζιας σημαίας προωθείται ήδη από φέτος και η παραλία της Κώμης, ώστε του χρόνου να είναι έτοιμη για να ενταχθεί στη σχετική λίστα.

«Για να πάρει μία παραλία γαλάζια σημαία πρέπει πρώτα να έχει λειτουργήσει για ένα χρόνο με τα πρότυπα των παραλιών που έχουν ήδη γαλάζια σημαία. Έτσι ξεκινάμε από φέτος προκειμένου του χρόνου να είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν WC ΑμεΑ σε δύο από τις τέσσερις παραλίες, ενώ ράμπες πρόσβασης για Άτομα με Αναπηρία θα τοποθετηθούν σε Καρφά, Μπέλα Βίστα, Αγία Φωτιά, Αγία Παρασκευή και Κώμη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το politischios.gr, έχουν προβλεφθεί και σχετικές θέσεις στάθμευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης