«Τίτλοι τέλους» στα πρόσωπα που στελέχωναν την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ανάμεσά τους και η μέχρι τώρα επικεφαλής της, Ελένη Τουλουπάκη, πέφτουν οριστικά, με τη «σφραγίδα» πια και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Επικεφαλής της νέας υπερ-Εισαγγελίας Οικονομικών Εγκλημάτων που συγκροτείται για την πάταξη των αδικημάτων του «λευκού κολάρου», κατ’ εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης, με τον οποίο συγχωνεύονται οι Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, θα είναι ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου που συνεδρίασε το πρωί, εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Μπαρδάκη, μετά την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Το όνομά του ήταν άλλωστε «φαβορί» για τη θέση αυτή καθώς, φαίνεται ότι από την αρχή διατηρούσε έναντι των συναδέλφων του,  το προβάδισμα, με δεδομένο εξάλλου ότι έως τώρα ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 16 εισαγγελικοί λειτουργοί θα συγκροτήσουν τη νέα υπερ-Εισαγγελία και θα έχουν τριετή θητεία, με αρμοδιότητα σε όλη τη χώρα για οικονομικά εγκλήματα και πράξεις διαφθοράς.

Ως αναπληρώτριά του κ. Μπαρδάκη ορίστηκε η εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου, που είχε προτεραιότητα και λόγω επετηρίδας, ενώ ως τακτικά μέλη της νέας Εισαγγελίας επελέγησαν οι εισαγγελείς Εφετών Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νικόλαος Ποιμενίδης (είχε διατελέσει προϊστάμενος στην Εισαγγελία Πειραιά). Αναπληρωτές τους επελέγησαν οι: Παναγιώτα Φάκου, είχε διατελέσει προϊσταμένη και στην Εισαγγελία της Αθήνας, Δημ. Πιέρρος και Ελένη Μαυροπούλου.

Ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) επελέγησαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντωνία Γεωργίου και Παναγιώτα Ιωαννίδου και οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Κατερίνα Κολιοκώστα, Βελισάριος Χολής και Μιχ. Μιχαλόπουλος (όλοι από την Αθήνα). Από τη Θεσσαλονίκη η Σοφία Διπλοίδου και η Χαρίκλεια Χουβαρδά.

Να σημειωθεί πάντως πως ουδείς εισαγγελικός λειτουργός, προερχόμενος από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τη νέα εισαγγελική αρχή.

Τέλος, το  Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας την εισαγγελέα Εφετών Σταματίνα Περιμένη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης