Προθεσμία 10 ημερών δίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό, να εγγραφούν στο υφιστάμενο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 

Το υπουργείο καλεί τις ΜΚΟ να καταθέσουν την αίτησή τους στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξής τους στο μητρώο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια καταγραφής και συγκέντρωσης όλων των ΜΚΟ που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα σε ένα πλαίσιο κανόνων, ώστε να λειτουργούν συντονισμένα και υπό κρατικό έλεγχο. 

Οπως έγινε γνωστό προ δύο ημερών η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξεκινά χαρτογράφηση όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε ενιαίο μητρώο με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη. 

Μέχρι σήμερα, το κάθε υπουργείο διαθέτει αρχείο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς ευθύνης του, αλλά κεντρικό μητρώο δεν υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης η Αρχή «χαρτογραφεί» και θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για όλες τις μεγάλης αξίας αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αγοραστές μετανάστες προκειμένου να διερευνηθούν περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών που υποκρύπτονται από τις αγοραπωλησίες μεταξύ των οποίων, πρωτίστως, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης