Σε δύο σπίτια-τρώγλες στον Άγιο Παντελεήμονα το κύκλωμα που δρούσε τουλάχιστον από το 2018 υποχρέωνε τους «πελάτες» – μετανάστες να μένουν και μάλιστα να πληρώνουν και ενοίκιο. Παζάρια το κύκλωμα δεν έκανε και έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έλεγαν στο zougla.gr ότι «έξι χιλιάδες ευρώ το άτομο που έπαιρναν είναι από τις πιο ακριβές “υπηρεσίες” που έχουμε συναντήσει όσον αφορά στα κυκλώματα των διακινητών».

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι το γεγονός ότι, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εισέβαλαν στα διαμερίσματα, βρήκαν τρεις «πελάτες», οι οποίοι κατάγονταν από τη Συρία και δεν είχαν στην κατοχή τους κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο. Μάλιστα, την ώρα της σύλληψής τους έγινε για δύο από αυτούς η πρώτη καταγραφή στη χώρα μας, ενώ ο τρίτος είχε καταγραφεί από τις Αρχές πριν από λίγες μέρες στη Χίο. «Είχαν τον τρόπο τους να τους φέρνουν από τα νησιά στην ενδοχώρα και μάλιστα στις ”υπηρεσίες” που προσέφεραν ήταν και έγγραφο boarding στο αεροπλάνο και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, για να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους διαπιστώθηκε ότι δέχονταν εμβάσματα απευθείας από το Ιράκ για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε καιρό με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Super market ταξιδιωτικών εγγράφων

Τα έγγραφα που βρήκαν οι αστυνομικοί, πολλά από αυτά κλεμμένα, ήταν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, από τις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη. «Το κόλπο ήταν να αλλάζουν τη φωτογραφία του νόμιμου κατόχου με αυτή του ”πελάτη”. Όσο για τον τρόπο με τον οποίο το έκαναν παραπέμπει σε κόλπα και τεχνοτροπία που έχουμε δει και σε κινηματογραφικές ταινίες» λέει στο zougla.gr αξιωματικός που έχει πιάσει στα χέρια του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κάθε λογής πλαστογράφο. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν τουλάχιστον 27 άτομα που ήταν έτοιμα να φύγουν από τη χώρα μας με πλαστά έγγραφα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν στον ανακριτή οι αστυνομικοί, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε, εκτός από το αεροδρόμιο, και τη λεγόμενη «Βαλκανική οδό». Συγκεκριμένα, προωθούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες μέσω Σερβίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας χρησιμοποιώντας διαβατήρια Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Zouglanewsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης