Σάλος έχει δημιουργηθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, της εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, μετά από καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, πως μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και έδωσαν κοινή συνέντευξη με την διοικήτρια.

Το βράδυ της Τετάρτης ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έμειναν εμβρόντητοι όταν είδαν μέλη της Χρυσής Αυγής να εισβάλουν στο νοσοκομείο θέλοντας να κάνουν ελέγχους, εν είδει αστυνομίας ή ΣΔΟΕ, για τυχόν ανασφάλιστες αποκλειστικές νοσοκόμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ArcadiaPortal.gr η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε δεχτεί καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι παρέχονται παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας στο ίδρυμα και αποφάσισαν να υποδυθούν τους «ελεγκτές», αδιαφορώντας για το παράνομο των πράξεών τους.

Και όντως δικαιώθηκαν. Η διοικήτρια του νοσοκομείου, τους συνάντησε και φέρεται να τους διαμήνυσε πως και η ίδια έχει τους ίδιους στόχους με την ακροδεξιά οργάνωση.

Έδωσαν μάλιστα και κοινή συνέντευξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας ειδοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου και αντέδρασε εύλογα μέσω του προέδρου του, κ. Παπασταματάκη Γεώργιου.

«Η κοινή συνέντευξη τύπου με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος, εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της “συνεργασίας” των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό» σημειώνει.

Επίσης, τόνισε για την διοικήτρια πως: «ψάχνει εξωθεσμικούς “βοηθούς” εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης