Μετά από αρκετό καιρό κλείνει τελικά με τραγικό τέλος η υπόθεση εξαφάνισης του έλληνα σερβιτόρου στην Αγγλία, Στάθη Άνθη, αφού η σορός που είχε βρεθεί στη νότια Ακτή του Ντέβον στο Μπίγκμπερι ταυτοποιήθηκε από τις βρετανικές Αρχές και ανήκει σε εκείνον. Η απάντηση που απεύχονταν οι συγγενείς του άτυχου Στάθη τελικά δόθηκε. Οι βρετανικές Αρχές ταυτοποίησαν τη σορό από το δείγμα DNA  που έδωσε ο αδελφός του Δημήτρης, αλλά και από την οδοντοστοιχία.

Οι έρευνες φυσικά συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το τί ακριβώς συνέβη, με την αναζήτηση νέων στοιχείων που μπορούν να διαφωτίσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Απαντήσεις επίσης για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να δώσει και το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως η σορός που ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε στις 13 Απριλίου στα βράχια πίσω από  ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ο  Στάθης Άνθης. Με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολήθηκε η εκπομπή της  Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ».

Στις 14 Απριλίου, η οικογένεια του τότε αγνοούμενου ενημερώθηκε προκειμένου να μεταβεί στην Αγγλία, για να αναγνωρίσει σορό που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στο Bigbury Bay – όπου εθεάθη τελευταία φορά ο Στάθης.

Τα ίχνη του χάθηκαν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου όταν τα ξημερώματα βγήκε από το παράθυρο του δωματίου του. Την εικόνα αυτή είχε δώσει η συγκάτοικος και συνάδελφός του. Η εξαφάνισή του όμως, έγινε αντιληπτή πέντε ημέρες μετά, οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 33χρονος Στάθης όταν εξαφανίστηκε είχε μαζί του μόνο το πορτοφόλι του, ενώ δεν είχαν γίνει κινήσεις στον λογαριασμό του. Πήρε επίσης και το κινητό του, όχι όμως τον φορτιστή του.

«Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος του έχει κάνει κακό, όχι ο ίδιος στον εαυτό του» είχε δηλώσει ο αδερφός του, Δημήτρης  Άνθης. Ο ίδιος επίσης είχε αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο αδελφός του «είχε έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές επιθέσεις».

Σημειώνεται πως πριν εξαφανιστεί ο Στάθης, έστειλε ένα ηχητικό ντοκουμέντο σε έναν φίλο του, που η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έφερε στο φως.  Συγκεκριμένα μιλούσε για ένα περιστατικό που συνέβη στον εργασιακό του χώρο με κάποιον άλλον εργαζόμενο.

«Ο αλλήθωρος από πάνω αποφάσισε να βάλει μία κρυφή κάμερα επειδή κάποιοι άφηναν βρώμικο το χώρο και έκλεβαν φαγητά. Εγώ νευρίασα γιατί αυτό ήταν παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Είπα ότι πρέπει να προβώ σε μηνύσεις και να μιλήσω με την εταιρεία. Δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν αισθάνομαι ασφαλής», αναφερόταν στο μήνυμα.

Σημαντική είναι και η μαρτυρία ενός φίλου του, που τον είχε φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο πριν χαθεί στο Plymouth. Σύμφωνα με την κατάθεσή του στις Αρχές, «ο Στάθης δεν ήθελε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο επειδή κάτι φοβόταν».

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία αναφέρει: «Η αναζήτηση του Ευστάθιου Άνθη, 33 ετών, είχε τραγική κατάληξη, καθώς σήμερα 18 Μαΐου 2021 ταυτοποιήθηκε η σορός του ενήλικου ατόμου.Τα αίτια θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ευχαριστεί για τη συνεργασία το φορέα Missing People του Ηνωμένου Βασιλείου και την αστυνομία της Κορνουάλλης.Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.”Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του Ευστάθιου Άνθη για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης».

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης