Τεκμηριώθηκε επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής από την εξέταση DNA ότι το θύμα του τραγικού τροχαίου στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Νωρίτερα, από τη νεκροψία-νεκροτομή στην απανθρακωμένη σορό του οδηγού του Porche Cayenne διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Μαυρίκου δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έκθεση του κλιμακίου του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ίχνη έκρηξης ή ανάφλεξης από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό, ότι λίγες ημέρες πριν από τον φρικτό θάνατο του εκδότη, ο ανακριτής Διαφθοράς εντόπισε νέες ποινικές ευθύνες, ασκώντας συμπληρωματικές διώξεις για την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων, σε βάρος στελεχών μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ, οι οποίοι κατηγορούνται για τον νόμο περί καταχραστών των Δημοσίου.

Η Αστυνομία αναμένει τώρα τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης από τον κρατικό εμπειρογνώμονα που διορίστηκε για την έρευνα στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνυση για ανθρωποκτονία από την οικογένεια

Στο μεταξύ, μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση υπέβαλε η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προκειμένου η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και, κυρίως, να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι που θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια για τη μηνυτήρια αναφορά:

«Σήμερα, δικηγόρος του δικηγορικού μας γραφείου συνόδευσε τη σύζυγο του αείμνηστου Παναγιώτη Μαυρίκου στο Τμήμα Ασφαλείας της κατοικίας της, όπου κατατέθηκε από εκείνη αναφορά εις βάρος αγνώστων δραστών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Στη μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί μας σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών, και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός – εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης