Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας τα Τρίκαλα τίμησαν σήμερα με μνημόσυνο τον εκλιπόντα σπουδαίο στιχουργό Κώστα Βίρβο.

Στη γενέτειρά του τελέστηκε με μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων το 40ήμερο μνημόσυνο στον ναό της Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγός του, οι κόρες τους Μαρία και Αναστασία, τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι της οικογένειας, πολλοί Τρικαλινοί, εκπρόσωποι αρχών παρέστησαν στην τελετή και στη συνέχεια περπάτησαν στα στενά του Βαρουσίου, της ιστορικής συνοικίας των Τρικάλων όπου ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε εδώ και δεκαετίες οδό με το όνομα του στιχουργού.

Στη συνέχεια οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Φρούριο, όπου ο Δήμος Τρικκαίων είχε ετοιμάσει μουσική εκδήλωση αποχαιρετισμού.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο έργο του Κώστα Βίρβου, σημειώνοντας ότι «στα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό, ένα εξ αυτών θα φέρει το όνομά του και τα υπόλοιπα τα ονόματα των άλλων μεγάλων Τρικαλινών δημιουργών της λαϊκής μας μουσικής».

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσίγκας ανέφερε ότι «σε έναν χρόνο από σήμερα θα διοργανωθεί εκδήλωση στην Κρανιά Ασπροποτάμου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Κώστα Βίρβου».

Ιδιαιτέρως συγκινημένες, οι δύο του κόρες του Κώστα Βίρβου ευχαρίστησαν τον Δήμο και τους Τρικαλινούς και υπενθύμισαν την αγάπη του πατέρα τους για τα Τρίκαλα.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ Τρικάλων Θεόδωρος Νημάς, αναφέροντας και το «Βραβείο Φιλίας», που και αυτό εν ζωή αποδόθηκε στον Κώστα Βίρβο, τονίζοντας πτυχές της στιχουργικής πορείας αλλά και της ζωής του στιχουργού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο δημιουργία του «Μουσείου Τσιτσάνη», το οποίο περιείχε στιγμές από συνεντεύξεις του Κώστα Βίρβου, ενώ ακολούθησε η ορχήστρα, που έπαιξε τραγούδια σε στίχους του εκλιπόντα.

Πηγή: trikalanews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης