Ο 75χρονος επιχειρηματίας Θανάσης Στεφανόπουλος αγόρασε τελικά το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, που κατάγεται από την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις ΗΠΑ, σκοπεύει να μετατρέψει το μνημείο σε μουσείο.

Το σπίτι του εθνικού μας ποιητή βρίσκεται στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το patratora.gr, στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι το οίκημα θα στεγάσει το Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων και παραχωρείται στον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών. Πρώτα όμως θα γίνει αναπαλαίωση και ανακαίνιση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του κτιρίου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του για την πώληση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» Μαλλιάς Θεόδωρος αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γραφείο της γνωστής και ευγενικής συμβολαιογράφου κ. Ελένης Λαλαγιάννη Σαλονικίδη, παρουσία της εκπροσώπου των πωλητών κ. Βασιλοπούλου Μαρίνας, του γνωστού δικηγόρου κ. Βγενόπουλου Αλκαίου, νομικό εκπρόσωπο του Αγοραστή, του ακάματου Παλαμιστή κτηματομεσίτη Γκότσινα Νικόλαου και του εκπροσώπου του ευγενή ευπατρίδη, συμπολίτη μας κ. Στεφανόπουλου, καθηγητή κ. Μαλλιά Θεόδωρου, κατατέθηκαν οι ιστορικές υπογραφές οι οποίες σηματοδοτούν την αναγέννηση της ψυχής και της καρδιάς του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά μέσα στο σπίτι που τόσο πολύ αγάπησε.

»Ο λαός της Πάτρας και ο πιο απόμακρος επισκέπτης θα αναβιώσει μέσα από το Μουσείο Ολυμπισμού, Γραμμάτων και Τεχνών το ιερό δώρο που χάρισε ο ποιητής στην ανθρωπότητα, τον διαχρονικό, προφητικό και οικουμενικό Ολυμπιακό Ύμνο, μια ανεκτίμητη κληρονομιά, μια αστείρευτη πηγή ψυχικής και σωματικής τελειότητας, που υμνεί τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης