Την εμφάνιση τους έκαναν τα πρώτα χελωνάκια από τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Πρωινές ώρες της Δευτέρας την 1η Αυγούστου 2016 καταγράφηκαν τα πρώτα χελωνάκια στην παραλία Κοτυχίου (Π.Ε. Ηλείας) τα οποία αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα και τον Κυλλήνιο κόλπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, επιστρέφει ως ενήλικη χελώνα στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό της από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει. Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να αποθέσει τα αυγά της (περίπου 70-120) που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ και μετά από 55-57 ημέρες περίπου εκκολάπτονται τα χελωνάκια με προορισμό το Ιόνιο πέλαγος.

Πέρσι ο ερχομός των νεοσσών ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή επιβεβαιώνεται ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το θαλάσσιο είδος. Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που οι πολίτες και οι λουόμενοι της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή την περιβαλλοντική δράση καταγράφοντας και αναλύοντας το ποσοστό επιτυχίας της εκκόλαψης στα πλαίσια περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης!

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης