«Το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν μπορεί να τεθεί σε καμία ψηφοφορία, να είμαστε ξεκάθαροι, τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο, όπως και να ‘χει» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Νίκος Μπρουσκέλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις αντιδράσεις των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

«Έγινε σωρεία λαθών για να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα, έχουν γίνει λάθη από κάτω» είπε ο κ. Μπρουσκέλης, σχολιάζοντας την αρνητική στάση των έξι συλλόγων γονέων δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας στο ενδεχόμενο να κάνουν μάθημα στις αίθουσες των σχολείων 60 παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής (στρατόπεδο 722).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν φρόντισε το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει εξαρχής, έστω αυτούς τους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα, από την άλλη όμως ως γονείς έχουν μία ανησυχία» εξήγησε ο κ. Μπρουσκέλης, εκτιμώντας ότι υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις, αλλά και κάποιες δικαιολογημένες.

«Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι όντως ανησυχούν αν το υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, πιθανότατα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης που έχουν. Αυτοί οι γονείς δεν είναι ρατσιστές και φασίστες. Σε καμία περίπτωση» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» σε 60 προσφυγόπουλα από έξι δημοτικά σχολεία στην Ημαθία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης