Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Φόβο και τρόμο συνεχίζει να σπέρνει στα βόρεια προάστια η συμμορία των ληστών που εδώ και περίπου ενάμιση μήνα κάνει επιδρομές σε σπίτια επιχειρηματιών, εφοπλιστών και άλλων γνωστών προσώπων VIP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο «χτύπημά» τους καταγράφηκε πριν από μερικές ημέρες, όταν το χαρακτηριστικό πια Seat Leon που χρησιμοποιούν έκανε την εμφάνισή του στην Εκάλη, έξω από το σπίτι γνωστού καρδιοχειρουργού. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι δράστες πέρασαν με το αυτοκίνητο μία φορά μπροστά από το σπίτι-στόχο, στη συνέχεια σταμάτησαν και τότε δύο από αυτούς αποβιβάστηκαν και κινήθηκαν προς την οικία.

Για κακή τους τύχη όμως στο σπίτι του γιατρού βρισκόταν εκείνη την ώρα ο γιος του, ο οποίος άκουσε θορύβους και κινούμενος προς την κεντρική θύρα άρχισε να φωνάζει επίμονα και δυνατά «ποιος είναι;». Στο άκουσμα της φωνής του οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε video που εξασφάλισε το zougla.gr, στο οποίο φαίνεται η αποχώρηση των δραστών από το σημείο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το προφίλ των δραστών και τα θύματα

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr για το προφίλ των δραστών, ανέφεραν πως πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι -συνήθως με καλάσνικοφ- και φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δρουν και σε δυάδες.

«Είναι ιδιαίτερα σκληροί και φορτωμένοι με βαρύ οπλισμό. Φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και από τον τρόπο που δρουν φαίνεται ότι είναι έτοιμοι για όλα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιήσει τα όπλα τους, αλλά θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής η δράση τους εντοπίζεται σε μία διαγώνιο που διασχίζει την Αττική, από τη Γλυφάδα μέχρι την Εκάλη, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, για τα χτυπήματά τους επιστρατεύουν ένα Seat Leon, οι πινακίδες του οποίου προέρχονται, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, από ένα Toyota Corolla, που έχει κλαπεί από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το Seat Leon που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί 

Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι, όπως φαίνεται από τη δράση τους, δεν χτυπούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ παράλληλα αδιαφορούν εάν και κατά πόσο η οικία-στόχος φυλάσσεται είτε από αστυνομικούς, είτε από υπαλλήλους security.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μέχρι στιγμής στο στόχαστρό τους έχει μπει ο επικεφαλής της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, ο πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο εφοπλιστής Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης, ενώ εθεάθησαν και στη Γλυφάδα, κοντά στο σπίτι του εφοπλιστή Βεντούρη.

Παράλληλα οι Αρχές εκτιμούν, χωρίς όμως ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί, πως οι δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα που εισέβαλαν στο σπίτι της τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή και του συζύγου της Διονύση Σχοινά στη Νέα Ερυθραία.

Τα χτυπήματα

Η εισβολή στο σπίτι του κ. Βασιλάκη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Κυριακή με τους δράστες να αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα. Ωστόσο δεν φάνηκαν τόσο τυχεροί στην «επιχείρησή» τους εναντίον του κ. Βενιάμη, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό που φυλούσε το κτήριο και αποχώρησαν άπραγοι.

Video από τη δράση των ληστών

 

Όσον αφορά στο χτύπημα στην οικία του κ. Σταφυλοπάτη, που έγινε στις 8 Ιανουαρίου, οι κακοποιοί ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό και κατάφεραν να αφαιρέσουν 2.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του εφοπλιστή.

Δείτε ακόμη ένα video με τη δράση τους

 

Πάντως αστυνομικές πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση επισημαίνουν πως πλέον η δράση των κακοποιών έχει χαρτογραφηθεί, εκτιμώντας πως ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης