Του Κώστα Ιερίδη

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν τα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, όπου, ιδίως, κατά τις ημέρες των εορτών, καταγράφεται κοσμοσυρροή.

Στην περιοχή της Κάντζας, στο λεγόμενο Κτήμα Καμπά και σε έκταση 315 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί το Cambas project​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το γεγονός ότι ο καταναλωτής διαθέτει πολλές επιλογές, έχοντας τη δυνατότητα να συνδυάσει τα ψώνια με την εστίαση και την αναψυχή, προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Έτσι, έπειτα από μία μεγάλη περίοδο κατά την οποία τα σχέδια για νέα malls είχαν μπει στον «πάγο», νέες προτάσεις για πολυκαταστήματα πέφτουν στο τραπέζι.
Το zougla.gr παρουσιάζει τα νέα εμπορικά κέντρα που εκτιμάται ότι θα βρεθούν στα σκαριά τη νέα χρονιά.

Cambas project

Στην περιοχή της Κάντζας, στο λεγόμενο «Κτήμα Καμπά» και σε έκταση 315 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί το «Cambas project».

Έπειτα από μία μεγάλη περίοδο κατά την οποία τα σχέδια για νέα malls είχαν μπει στον «πάγο», νέες προτάσεις για πολυκαταστήματα πέφτουν στο τραπέζι​Πρόκειται για συνολική επένδυση 220 εκατ. ευρώ που θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα φθάνει τα 79.700 τ.μ. Από αυτά στα 30.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με το υπόλοιπο κέντρο να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. Ακόμη, τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή Γυαλού στα Σπάτα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του εμπορικού πάρκου «Smart Park». Συνολικά θα προστεθούν 17.500 τ.μ. καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας, δηλαδή νέων εμπορικών καταστημάτων που θα ενοικιάζει ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου. Σήμερα το «Smart Park» είναι το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα. Βρίσκεται σε μια έκταση 91 στρεμμάτων, από τα οποία τα 30 στρέμματα έχουν διαμορφωθεί σε χώρους πρασίνου, ενώ διαθέτει και πολλά εμπορικά καταστήματα.

Το Golden Hall

Η επέκταση του «Golden Hall», σε έκταση 21,6 χιλιάδες τ.μ. που είναι σήμερα αναξιοποίητη. Σε αυτήν θα ανοίξουν εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων 2004, επιφάνειας τουλάχιστον 3.000 τ.μ., αλλά και χώρων συγκέντρωσης κοινού στους οποίους θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και ειδικές προβολές (έως 1.500 τ.μ.). Επιπλέον, θα δημιουργηθούν ακόμη έως δύο αίθουσες κινηματογράφου, χωρητικότητας έως 150 θέσεων η καθεμία.

Στη λεωφ. Κηφισού, στο πρώην εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, θα δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο με την επωνυμία «Academy Gardens». Θα διαθέτει εμπορικούς χώρους σε επιφάνεια 48.000 τ.μ. Το γεγονός ότι το εμπορικό κέντρο απέχει μόλις 600 μέτρα από τον κοντινότερο σταθμό μετρό εκτιμάται ότι θα φέρει περισσότερους επισκέπτες σε αυτό. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του mall έχει αναλάβει ο αμερικανικής καταγωγής Βρετανός Eric R. Kuhne.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης