Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την είδηση ότι κάποιος ενεργοποίησε τον λογαριασμό που είχε στο Viber η 44χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή στη λίμνη Τριχωνίδα, και μάλιστα άλλαξε και τη φωτογραφία προφίλ της. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να βρει το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις στην υπόθεση «μυστήριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος μπήκε στο Viber και άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ;

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, Ιωάννης Πάσχος, τόνισε πως για να φανεί ότι η Ειρήνη συνδέθηκε στο Viber, τότε θα πρέπει κάποιος να μπήκε στην εφαρμογή.

«Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, εφόσον το κινητό τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί; Πιθανόν το κινητό βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιος μπήκε από άλλη συσκευή, εφόσον αυτή είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό Viber της Ειρήνης» είπε ο κ. Πάσχος.Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να βρει το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις στην υπόθεση «μυστήριο»

Σε ερώτηση αν η 44χρονη είχε ενεργοποιήσει το Viber μόνο στο κινητό της και όχι σε κάποια άλλη συσκευή, πώς θα μπορούσε κάποιος να μπει στον λογαριασμό της και να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της ο κ. Πάσχος απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το κινητό της. Το Viber έχει μια σύνδεση με την κάρτα sim και αυτό είναι και το id μας στο δίκτυο της συγκεκριμένης εφαρμογής. Αν λοιπόν κάποιος έχει την κάρτα sim και την τοποθετήσει σε κάποιο κινητό, τότε εφόσον εγκαταστήσει το πρόγραμμα, θα μπορεί να μπει στον λογαριασμό της 44χρονης».

Στην περίπτωση, δε, που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή και σε κάποια άλλη συσκευή, τότε σύμφωνα με τον κ. Πάσχο ακόμα κι αν έχει χαθεί το κινητό, μπορεί να μπει στο Viber από τη νέα αυτή συσκευή.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν είναι σύνηθες, αλλά ούτε και περίεργο που ενεργοποιήθηκε το Viber αρκετές μέρες μετά την εξαφάνιση του κινητού της Ειρήνης, καθώς, όπως είπε, η συσκευή δεν έχει βρεθεί, πράγμα που σημαίνει πως προφανώς κάποιος την έχει στα χέρια του.

Το μυστήριο με το συγγενικό πρόσωπο στη νέα φωτογραφία του Viber

Στην ίδια εκπομπή του Star δημοσιογράφος ανέφερε πως η νέα φωτογραφία που είναι πλέον προφίλ στον λογαριασμό της 44χρονης στο Viber είναι μια φωτογραφία με πρόσωπο από το πολύ άμεσο συγγενικό της περιβάλλον. «Το εν λόγω γεγονός γεννά ένα ακόμα πρόσθετο ερώτημα, το ποιος είναι αυτός που έχει πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες της Ειρήνης και πώς έχει συμβεί αυτό» είπε ο δημοσιογράφος.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει το ότι βρίσκεται κοντά στη σύλληψη του δράστη

Σε σελίδα που έχει ανοιχτεί στο Facebook για την 44χρονη δημοσιεύθηκε ανάρτηση, η οποία αναφέρει: «Ζήτημα ωρών η σύλληψη του δολοφόνου… Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι Αρχές». Τις πληροφορίες όμως έσπευσαν να διαψεύσουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται και πως στην υπόθεση δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής κάτι.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης